Агентът на Кристиано Роналдо – Жорже Мендеш, заяви, че асът на италианския хегемон Ювентус е щял да спечели Златната топка, ако още играеше за Реал Мадрид.

Най-ценното индивидуално отличие отиде в ръцете на Лео Меси за рекорден шести път, докато 34-годишният нападател е с едно по-малко.

"Заслужаваше да има поне още една Златна топка за последните две години. Ако все още играеше за Реал Мадрид, щеше да я е спечелил", заяви Мендеш в интервю за Calciomercato.com.

 

  • Велики постижения 

Той не изтъкна доводите си защо смята така, но е сигурен, че Роналдо може да бъде избран за №1 следващата година. "Мога да кажа само това, което мисля и за мен е несправедливо, че не взе Златната топка. Кристиано мисли само за работа".

"Той промени историята на футбола. Направи малка страна като Португалия велика. Когато пристигна в Реал Мадрид, той прекрати доминацията на Барселона. Няма сравнение, Роналдо е най-добрият в историята. Преди него португалците нямаха нито един трофей. Сега са европейски шампиони, спечелиха Лигата на нациите", добави Мендеш.

 

  • Ще се пенсионира ли при "Старата госпожа"?

Той каза още, че не е изключено звездата да сложи край на кариерата си в Ювентус. Споразумението му с "бианконерите" е до лятото на 2022 г., когато ще е на 37 г. "Да, може да го направи. Има договор", каза още агентът, след което коментира и темата дали има търкания между Кристиано и треньора Маурицио Сари.

През ноември спецът смени нападателя в дербито срещу Милан (1:0), след което Роналдо напусна стадиона преди края на мача. "Щастлив е в Ювентус и работи със страхотен треньор", заяви Мендеш. 

Кристиано Роналдо в Юве: 

Сезон  Турнир   М Г А
  Общо за цялата кариера    822 612 213
19/20 13 9 1
19/20  6 2 1
18/19  31 21 8
18/19  9 6 2
18/19  2 - -
18/19  1 1 -

Заб.: Статистиката е на Transfermark