Лацио победи с 3:1 Ювентус и спечели Суперкупата на Италия.
 
"Орлите" се наложиха напълно заслужено над хегемона на Ботуша на стадион "Кинг Сауд Юнивърсити" в Рияд и му нанесоха втората загуба за сезона във всички турнири. В средата на месеца именно римляните надделяха над торинци, но в сблъсък за Серия "А" (3:1).
 
Сега Лацио поведе чрез Луис Алберто в 16-ата минута, а в края на първото полувреме Пауло Дибала изравни. След почивката столичани бяха по-добрият отбор на терена и стигнаха до успеха чрез Стефан Лулич и Данило Каталди.
 
Това беше пети мач между двата отбора за Суперкупата на Италия, като до момента си бяха разменили по две победи: 2:1 за Лацио през 1998 г., 4:0 за Юве през 2014 г., 2:0 за торинци през 2015 г. и 3:2 за римляните през 2017 г.

Маурицио Сари отново заложи в предни позиции на Дигуалдо – Пауло Дибала, Гонсало Игуаин, Кристиано Роналдо. Родриго Бентанкур се завърна след наказание, а Мехди Демирал беше предпочетен пред Матайс де Лихт.
 
Луис Алберто и Сергей Милинкович-Савич започнаха в халфовата линия на Лацио, в атака Симоне Индзаги заложи на Хоакин Кореа и Чиро Имобиле. Фелипе Кайседо остана резерва.
 
Първото опасно положение дойде още в 9-ата минута. Луис Алберто стреля от границата на наказателното поле, но малко над напречната греда. 7 минути по-късно обаче той не сбърка и изведе Лацио напред. След разбъркване, Сергей Милинкович-Савич намери непокрития Алберто на точката за дузпата и испанецът без забавяне матира Войсчех Счесни за 1:0!
 
Юве можеше да изравни в средата на полувремето, след като Кристиано Роналдо се измъкна от пазача си и шутира, но покрай десния стълб. После шут на Пауло Дибала излезе в аут, а след половин час игра той изпълни фаул, но на сантиметри от лявата греда.
 
В 35-ата минута "орлите" можеха да удвоят преднината си, след като Хоакин Кореа засече центриране, но Счесни демонстрира класа и спаси. 120 секунди след това и мерникът на Гонсало Игуаин се оказа неточен от удобна позиция, но в самия край на полувремето Юве стигна до гол. Роналдо стреля, Томаш Стракоша изби, но връхлитащият Дибала не сбърка за 1:1!
 
В 49-ата минута удар на Дибала профуча покрай целта. После Кореа засече с глава, но Счесни улови без проблеми. Минути по-късно полският страж отново беше на мястото си след удар от воле на Чиро Имобиле.
 
В 73-ата минута Лацио поведе напълно заслужено. След центриране отдясно, Леонардо Бонучи не успя да изчисти добре, топката попадна в Стефан Лулич, който с безпощадно воле от вратарското поле матира Счесни за 2:1.
 
Маурицио Сари веднага взе мерки и смени Блес Матюиди с Дъглас Коста. В 83-ата минута Кореа беше изведен и вкара, но голът беше отменен за засада. В 94-ата минута току-що появилият се на терена Данило Каталди оформи крайния резултат, а секунди след това Родриго Бентанкур беше изгонен от игра за втори жълт картон.
 
Ювентус – Лацио 1:3
 
Голмайстори: 0:1 Алберто (16), 1:1 Дибала (45), 1:2 Лулич (73)
 
Ювентус: Счесни, Де Шилио (56-Куадрадо), Бонучи, Демирал, Сандро, Бентанкур, Пянич, Матюиди (76-Коста), Игуаин (66-Рамзи), Дибала, Роналдо
Треньор: Маурицио Сари
 
Лацио: Стракоша, Луис Фелипе, Ачерби, Раду, Ладзари, Милинкович-Савич, Лейва (64-Каталди), Луис Алберто (67-Пароло), Лулич, Имобиле (82-Кайседо), Кореа
Треньор: Симоне Индзаги
 
Рияд, ст.: "Кинг Сауд Юнивърсити"
Съдия: Джанпаоло Калварезе
Жълти картони: Бентанкур (Ювентус); Лейва, Алберто, Каталди (Лацио)
Червен картон: Бентанкур 94’ (Ювентус)