Ювентус – Каляри, мач от 18-ия кръг на Серия "А", ст.: "Алианц Стейдиъм", начало: 16.00 часа наше време

Групата на Ювентус за мача:

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FJuventus%2Fposts%2F3353706467989892&width=500" width="500" height="619" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe>

Групата на Каляри за мача:

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fcagliaricalcio%2Fposts%2F3848914171789148&width=500" width="500" height="480" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe>

 

  • Прогноза на Gol.bg:

Шампионът Ювентус започва новата година в търсене на задължителна победа. Тя ще даде възможност на "бианконерите" да дръпнат с 3 точки на върха в Серия "А" пред Интер, който по-късно има тежко гостуване на Наполи.

Вижте пълното класиране в Италия

Само преди месец Каляри се намираше в Топ 4 на калчото, но 3 поредни мача без победа (2:2 със Сасуоло, 1:2 от Лацио, 1:2 от Удинезе) смъкнаха сардинци на 6-та позиция.

 

  • Кадрови проблеми

Маурицио Сари няма да може да разчита на Родриго Бентанкур, който беше наказан за 3 двубоя след червения картон при загубата с 1:3 от Лацио за Суперкупата. Джорджо Киелини и Сами Кедира са с контузии, а спецът намекна, че Мерих Демирал и Аарън Рамзи ще са титуляри. Това означава, че Матайс де Лихт и някого измежду Пауло Дибала и Гонсало Игуаин ще седне на пейката.

"Де Лихт имаше проблеми с рамото и аддукторите. Насъбраха му се и много мачове. Рамзи се намира в добра форма, а Дъглас Коста винаги е вариант, въпреки че му трябва време да възвърне формата си след травмата. Дибала вчера тренираше отделно, защото имаше лек мускулен проблем", заяви Сари на пресконференцията, което превръща Ел Пипита във фаворит за титуляр. Адриен Рабио пък най-вероятно ще смени Бентанкур.

Роландо Маран също има кадрови проблеми. Фабио Писакане е наказан, а Лука Чепители, Леонардо Паволети, Даниеле Рагацу и Алесио Краньо са с контузии. Лукас Кастро не е готов на 100% и вероятно ще седне на пейката. Маран намекна, че 19-годишният защитник Себастиан Валукевич ще стартира мача. Полякът още чака дебюта си в Серия "А", но вече игра за Купата на Италия.

"Дълго време чака този момент и трябва да е готов! Смятам да му дам шанс, но всичко зависи от него", заяви Маран. Добрата новина за него, е че вратарят Робин Олсен се завръща след продължително наказание от 4 мача. Причината за санкцията беше спречкване с нападателя на Лече Джанлука Лападула при равенството 2:2 помежду им.

 

  • Статистика

Юве спечели последните си три домакинства на Каляри с голова разлика 10:1. През 2015 г. обаче сардинци си тръгнаха с точка от Торино, същото сториха и през 2013 г. И двете срещи завършиха 1:1, но и в двата случая хегемонът на Ботуша вече си беше осигурил спечелването на Скудетото.

Иначе последният успех на Каляри като гост на "Старата госпожа" е от 2009 г. с 3:2. От тогава изминаха 10 двубоя във всички турнири, от които домакините спечелиха 7. Интересното е, че през 2012 г. Каляри отново измъкна 1:1 срещу Юве в Торино и срещата се игра януари. В края на сезона обаче "бианконерите" спечелиха първата си от осемте поредни титли.

В Сардиния се надяват днес да затворят кръга, измъквайки нещо от домакините, с което ще ударят и сериозно рамо на Интер. Нашата прогноза е, че това няма да се случи и шампионите ще спечелят с най-често срещания за тях резултат през сезона. 

Прогноза: Ювентус – Каляри 2:1