Ювентус постигна много важна победа с 3:0 над Фиорентина на своя "Ювентус стейдиъм" в среща от 22-ия кръг на Серия "А".

След трите спечелени точки торинци се реваншираха на своите фенове за изненадващото поражение срещу Наполи в последния кръг и вече имат 54 точки на върха в класирането, като тимът е с 6 точки пред Интер, който е с мач по-малко.

Първите две попадения за успеха на "бианконерите" бяха дело на Роналдо, който не спира да вкарва напоследък и се намира в убийствено добра форма.

Португалецът бе точен от дузпи в 40-ата и 79-ата минути. Де Лихт добави още един гол в 91-ата минута.


Минути преди срещата Кристиано бе награден за най-добър играч на месец януари в Италия, а двубоят започна с опасност в полза на домакините. В ситуацията португалецът комбинира с Рабио и се стигна до остро центриране на французина в наказателното поле. Бранител на гостите обаче изби топката.

Пулгар пък се пробва да изненада през първите минути с удар от дистанция торинци, но Шчесни бе на мястото си и улови.

През следващите минути като цяло отборът от Торино контролираше събитията на терена, но не успя да създаде чисти голови опасности.

В 40-ата минута Пянич отправи удар по посока вратата, но топката успя да се отбие в ръката на Песея и реферът отсъди дузпа след намесата на VAR. Зад топката застана Кристиано, който бе точен за 1:0.

Второто полувреме започна също с добро темпо, но дълго време нямаше никакви възможности пред двете врати.

В 77-ата минута заради нарушение на Чечерини се наложи да бъде използвана отново системата VAR, която показа, че има втора дузпа за Ювентус.

Зад топката застана Роналдо, който вкара втория си гол в мача, който падна също от дузпа.

В 91-ата минута Де Лихт вкара за крайния резултат, след като засече топката след центриране на Дибала от корнер.

ЮВЕНТУС - ФИОРЕНТИНА 3:0
1:0 Роналдо 40' дузпа
2:0 Роналдо 79 дузпа
3:0 Де Лихт 90+1 

Ювентус: Шчесни,Куадрадо, де Лихт, Бонучи, Сандро, Пянич, Рабио (88 - Матюиди), Бентанкур, Коста (83 - Бернардески), Игуаин (67 - Дибала), Роналдо

Фиорентина: Драговски, Игор, Чечерини, Лирола, Песея, Далберт, Пулгар, Бенаси, Гезал (60 - Влахович), Киеза, Кутроне (73 - Сотил)