Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп се извини на Маурицио Сари за коментарите за италианския хегемон Ювентус и каза, че не иска да оказва натиск върху треньора на "Старата госпожа".

Преди няколко дни германският спец каза, че торинци имат страхотна селекция и е изненадан, че не водят с 10 точки на върха в Серия "А".

На пресконференцията преди гостуването на Атлетико Мадрид в първи мач от 1/8-финалите на Шампионска лига, Клоп каза, че уважава италианския тактик.

"Не искам да поставя Маурицио под натиск. Понякога не мисля преди да говоря, това се случва на всеки. Казах, че не знам защо Юве няма 10 т. повече от преследвачите си. Но вечерта гледах Лацио – Интер (2:1) и разбрах, че това е причината. Тези два отбора са причината", каза Клоп.

"Случва се да казвам неща, които не трябва и да бъдат приемани твърде сериозно. Най-големият фаворит в Шампионска лига е ПСЖ, така че сега тях поставям под натиск", пошегува се накрая Клоп.

Изказването му дойде в момент, в който Юве не играе достатъчно добре и вече се спрягат имена за нов треньор, сред които завръщане на Макс Алегри, както и това на Пеп Гуардиола от Манчестър Сити.