Легендарният вратар Джанлуиджи Буфон заяви, че се надява Маурицио Сари да остане треньор на Ювентус.

Италианският хегемон е лидер в Серия "А", на крачка е от финал за Купата на страната (1:1 с Милан на "Сан Сиро" в първата 1/2-финална среща ) и се готви да се изправи срещу Олимпик Лион в 1/8-финален сблъсък в Шампионска лига.

Но спецът все още е критикуван заради слаба игра и загубите от Верона и Наполи и напоследък "бианконерите" са свързвани с мениджъра на Манчестър Сити Пеп Гуардиола.

Вижте класирането в Серия "А"

В интервю за Le Iene Буфон защити Сари и призова за търпение в "Старата госпожа". "Необходимо е време, за да сменим кожата си. Това не е лесен процес. Беше редно да опитаме с нещо различно, за да постигнем целите си. Надявам се Маурицио да остане, защото това означава, че ще спечелим нещо", отговори ветеранът на въпрос дали не е било по-добре доскорошният треньор на Юве Макс Алегри да запази поста си.

Буфон направи и разбор в борбата за Скудетото, където Лацио и Интер са притиснали шампионите до стената. "Ако Интер отиде далеч в Лига Европа, Лацио ще е по-голям конкурент, защото ще играе само един път седмично", добави легендата.