Нападателят на Бреша Марио Балотели се заяде с италианския хегемон Ювентус.

Като повод той използва коронавируса, заради който няколко мача в Серия "А" бяха отложени или се играха пред празни трибуни. Впоследствие провеждането на калчото беше отменено поне до 4 април.

Според Балотели, ръководството на Серия "А" умишлено е забавило спирането на шампионата, за да даде възможност на Юве да заема 1-то място в класирането и да обяви торинци за служебни шампиони.

Вижте класирането в Серия "А"

От Бреша обаче категорично се дистанцираха от изявлението му за хипотетичното специално отношение към "Старата госпожа". "Подобни обвинения имат чисто личен характер и не са свързани с клуба", заявиха от "Стадио Марио Ригамонти".

Медиите на Ботуша също смятат, че изказването на Балотели не е на място. Причината за това е, че в крайна сметка се сбъдна желанието на Интер дербито с Юве в Торино да се проведе без фенове. Това не попречи на шампионите да спечелят с 2:0.

Освен това двата гранда са най-ощетени от създалата се ситуация в Италия, защото имат много натоварен график от мачове, докато третият претендент за Скудетото – Лацио, се бори само на един фронт.

Първенството едва ли ще бъде подновено скоро, тъй като двама футболисти – Даниеле Ругани от Юве и Мануел Габиадини от Сампдория, вече дадоха положителни проби за коронавирус.