Галерия

Пауло Дибала (Ювентус)

<p>Пауло Дибала (Ювентус)</p>

Петкратният носител на Златната топка Кристиано Роналдо е решил да напусне италианския хегемон Ювентус през лятото и да потърси ново предизвикателство. Това твърди Diariogol.

Според информациите, португалската звезда иска последен авантюра, с която да приключи бляскавата си кариера. На този профил напълно отговаря ПСЖ. Аргументите на изданието са, че напоследък са зачестили контактите между парижкия клуб и мениджъра на Роналдо – Жорже Мендеш, пише "Тема спорт". Французите са се примирили, че ще загубят през лятото Неймар, като CR7 би бил идеалната и адекватна опция да го наследи.

Подобен вариант изглежда логичен, но за сега няма никакво потвърждение от обкръжението на Старата госпожа. Роналдо е в отлични отношения с президента на Ювентус Андреа Аниели, които надхвърлят рутинните контакти между работодател и подчинен. Самият португалец дори не е намекнал, че има желание да смени обстановката. Освен това бианконерите дори в този сложен момент, покрай вихрещата се пандемия от коронавируса и очертаващите се тежки икономически последици, са склонни на часа да подпишат нов договор с нападателя, вместо настоящия, който изтича през 2022 г.

Без съмнение в Италия, а и не само, сега приоритетите са други. На първо място е здравето на хората, след което е необходимо време, за да се възстанови обичайният футболен живот с приключването на първенствата и евротурнирите. Преди две години Юве направи важна инвестиция с Роналдо, която се отрази благоприятно като цяло на клубната марка. Старата госпожа няма да се откаже лесно от златната си кокошка, така че ако някой иска Роналдо, ще трябва да сложи сериозна сума на масата.

Иначе вчера се появиха информации, че ПСЖ иска и други трима футболисти на Юве, сред които и Пауло Дибала.