Бившият футболист на Ливърпул Джейми Карагър смята, че Кристиано Роналдо е напуснал Реал Мадрид в посока Ювентус, за да избяга от сянката на Лионел Меси.

В същото време бившият бранител смята, че суперзвездата на Барселона няма нужда да напуска стадион "Ноу Камп", тъй като вече се е доказал като най-добрият футболист в света.

"Глупаво е да смятаме, че Меси трябва да се пробва в друго първенство. Той е на върха, той е най-добрият играч", заяви Карагър пред CaughtOffside.

"Най-добрите се изправят срещу най-добрите в най-големите надпревари и Меси прави точно това. Няма защо Меси да бъде критикуван."

"Според мен Роналдо напусна Реал Мадрид, за да докаже нещо на тези, които го сравняват непрестанно с Меси. Кристиано знае, че според мнозина е малко зад Меси. Роналдо е доста умен и сега ще може да каже, че е ставал шампион и голмайстор в различни първенства.

"Освен това Кристиано навярно се опитва да прави точно обратното на това, което прави Меси. Той иска да изглежда напълно различен."

"Вижте, не мисля, че Франко Барези и Паоло Малдини са по-лоши защитници заради това, че никога не напуснаха Милан. Затова и с Меси нищо нтяма да се промени, ако не напусне Барселона. Защо му е да си тръгва", завърши Карагър.