Италианският хегемон Ювентус може да има нов централен нападател през следващия сезон.

Основната причина за това е отказът на Гонсало Игуаин да се върне в Италия. Бившият аржентински национал е в родината си. Той замина там, след като разбра, че майка му е болна.

За момента Ел Пипита не иска да се връща на Ботуша, където ще трябва да остане 14 дни под карантина заради пандемията от коронавирус. Но отказът може да има тежки последствия върху бъдещето му при "Старата госпожа".

В най-добрия случай за нападателя, той ще бъде глобен, в най-лошия договорът му с клуба ще бъде прекратен. Според La Repubblica при такъв развой Юве ще спести 27 милиона евро. 

В същото време Corriere dello Sport изтъква, че неговият идеален заместник ще е Хари Кейн. Реал Мадрид е на път да оттегли интереса си към звездата на Тотнъм, защото иска Килиан Мбапе от ПСЖ.

Това оставя Манчестър Юнайтед единствен конкурент на Юве за Кейн. Но парите, спестени от Игуаин, могат да бъдат вложени именно в неговото привличане. Проблемът е, че лондончани искат 200 млн. евро за голмайстора си.

Сумата обаче важеше преди пандемията, заради която цените на футболистите неизбежно ще станат далеч по-ниски. Ювентус е свързван още с Мауро Икарди, който играе под наем в ПСЖ от Интер и Габриел Жезус от Манчестър Сити.