Легендата на Интер Джузепе Бергоми заяви, че Ювентус ще има предимство пред Лацио в борбата за Скудетото, ако в Серия "А" се въведе правило за пет смени по време на мач.

В калчото проучват този вариант при подновяването на мачовете, които са спрени заради пандемията от коронавирус. Бергоми, който има над 500 мача за "нерадзурите", твърди, че това ще даде сериозно предимство на италианския хегемон.

Вижте класирането в Серия "А"

"Лацио прави страхотен сезон, защото треньорът им Симоне Индзаги успява с трите смени да промени играта, когато отборът се представя слабо. Но с това правило, ще са ощетени. Тимове като Юве и Рома, които имат по-дълги скамейки, ще се възползват", заяви Бергоми.

Това не е първи случай, когато от "Джузепе Меаца" атакуват "Старата госпожа" след преустановяването на Серия "А". Наскоро Ромелу Лукаку заяви, че дербито с Юве (0:2) въобще не е трябвало да се играе, защото няколко дни по-късно стана ясно, че Даниеле Ругани е заразен с COVID-19.

Сблъсъкът обаче се състоя по изрично настояване на ръководството на Интер, откъдето искаха да се възползват от факта, че на трибуните няма да има фенове. В крайна сметка това не спаси Интер и Юве спечели с голове на Аарън Рамзи и Пауло Дибала.