Суперзвездата на Ювентус Кристиано Роналдо има грандиозен план, според който трябва да бъде запомнен като най-великият футболист в историята, разкрива провалилият се в треньорската професия Гари Невил.

Бившият съотборник на португалеца в Манчестър Юнайтед твърди, че Роналдо иска да подобри головия рекорд на трикратния световен шампион Пеле (над 1000 реализирани попадения), който според куп специалиста е Краля на футбола.

"Хъсът на Роналдо да стане най-великият в света е извънземен. Той е сред малцината мои съотборници, които открито са заявявали, че за тях индивидуалните награди са важни", заяви Невил пред Sky Sports.

"Той просто искаше да бъде най-добрият и постигнатото от него през годините е направо изключително. Неговите постижения са невероятни, но той работи здраво за тях."

"Кристиано е обсебен от вкарването на голове, като той иска да е във възможно най-добрата форма. Неговият професионализъм растеше с всяка изминала година. Според мен Роналдо има план да счупи головия рекорд на Пеле. Той иска да е най-великият в историята, това е неговата голяма цел", завърши Невил.