Треньорът на италианския хегемон Ювентус – Маурицио Сари, остана доволен от равенството 0:0 с Милан в Торино, което класира "бианконерите" на финал за Купата на страната.

През всички 90 минути домакините бяха по-добрият отбор, но не успяха да вкарат гол, въпреки че от 17-ата минута играха с човек повече заради червен картон на Анте Ребич. 60 секунди по-рано пък Кристиано Роналдо изпусна дузпа.

"Да се завърна на тъчлинията след три месеца е много приятно, макар усещането да не е същото без фенове. Бях приятно изненадан от представянето ни в първите 30 минути от мача. Тогава движехме топката бързо и тотално доминирахме над съперника, дори и преди червения картон. След това обаче темпото започна да спада, загубихме концентрация, но това е нормално пред празен стадион. В началото играехме толкова добре, с двойни подавания и бързи разигравания, но постепенно намалихме оборотите, загубихме фокус и започнахме да действаме твърде индивидуално".

"Хубавото е, че не дадохме никакви шансове на съперника. Изглежда ще ни трябва известно време, за да си върнем нужната форма на 100 процента. Не можем да сравняваме този мач дори с контрола от предсезонната подготовка, защото почивката бе твърде дълга. Ще е нужно търпение, но в първите 30 минути видях някои позитивни знаци", заяви Сари.