Кристиано Роналдо и Пауло Дибала отново се развихриха и италианският хегемон Ювентус разби с 4:1 у дома Торино в мач от 30-ия кръг на Серия "А".

Неудържимите нападатели на шампионите се разписаха в четвърти пореден двубой в калчото, а головете им отново бяха от най-висока класа. Много силен мач изигра и Хуан Куадрадо, който се отчете с попадение и асистенция. Решаващото подаване за колумбиеца беше дело на Роналдо.

За Торино точен беше Андреа Белоти от дузпа за 1:2, в самия край Кофи Джиджи си заби автогол. Срещата ще се запомни и с рекорда на Джанлуиджи Буфон. Той изигра 648-ми мач на Ботуша и излезе еднолично на върха по този показател (б.р. – вижте подробности по-долу).

С победата Юве събра 75 точки и увеличи аванса си на върха пред Лацио на 7 т. По-късно тази вечер "орлите" приемат Милан в дербито на кръга. Торино остава с 31 т. и заема 15-та позиция.


В трети пореден мач Федерико Бернардески започна титуляр в атака до Пауло Дибала и голямата звезда Кристиано Роналдо. Адриен Рабио смени Блес Матюиди в халфовата линия, а на вратата Джанлуиджи Буфон зае мястото на Войсчех Счесни. Това бяха единствените две промени в състава на Юве от победата с 3:1 над Дженоа в последния кръг.

Срещата беше историческа за Буфон, тъй като беше под номер 648 за него в Серия "А", с което подобри рекорда на друга легенда – Паоло Малдини. Симоне Верди започна в атака до Андреа Белоти за Торино, изненадващо Томас Ринкон седна на пейката.

Градското дерби стартира мечтано за Юве и още в 3-ата минута Пауло Дибала откри резултата. Той получи подаване от Хуан Куадрадо, с прекрасен дрибъл преодоля двама съперници и с удар в далечния ъгъл матира Салваторе Сиригу за 1:0!

После Родриго Бентанкур засече с глава от корнер в аут, а Федерико Бернардески стреля със задна ножица, но и неговият мерник изневери. В 18-ата минута Кристиано Роналдо преодоля защитник в наказателното поле и шутира под напречния стълб. Сиригу обаче беше на мястото си и спаси.

В 29-ата минута Юве все пак удвои преднината си. Роналдо подаде към Куадрадо, той се справи с Лянко и матира вратаря за 2:0!  Постепенно Торино започна да играе все по-смело на "Алианц Стейдиъм" и това даде резултат в самия край на полувремето.

Топката удари Матайс де Лихт в корема, после и в ръката и главният съдия Фабио Мареска се допита до ВАР, след което отсъди дузпа. Зад топката застана Андреа Белоти и я прати неспасяемо в левия ъгъл за 1:2! Така Джанлуиджи Буфон не успя да опази вратата си в историческия за него мач.

В 50-ата минута "биковете" бяха близо до изравняване! Алехандро Беренгер стреля, Буфон изби, след което Белоти нацели горната греда. Топката тупна на голлинията и при добавката Симоне Верди вкара, но голът беше отменен за засада.

После Буфон спаси удар в левия ъгъл на Верди. След час игра Ювентус възстанови аванса си от два гола, след като Роналдо вкара фамозен гол от фаул. Нарушението беше извършено на около 20 м от вратата, Кристиано прехвърли стената с мощен удар и топката мина точно под напречната греда за 3:1!

Торино не се предаде и след странично хвърляне на Ола Айна, Лоренцо Де Силвестри засече с глава, но на сантиметри от целта. В 81-ата минута току-що появилият се на терена Симоне Едера стреля в близкия ъгъл на Буфон, но легендата внимаваше и улови. В 87-ата минута Кофи Джиджи, който се появи на терена секунди по-рано, си заби автогол и за крайното 4:1 за Юве. 

Ювентус – Торино 4:1 

Голмайстори: 1:0 Дибала (3), 2:0 Куадрадо (29), 2:1 Белоти (45-д), 3:1 Роналдо (61), 4:1 Джиджи (87-авт)

Ювентус: Буфон, Куадрадо, Де Лихт, Бонучи, Данило, Бентакур, Пянич (49-Матюиди), Рабио, Бернардески (55-Коста), Дибала (80-Игуаин), Роналдо
Треньор: Маурицио Сари

Торино: Сиригу, Ицо, Лианко, Бремер (84-Джиджи), Де Силвестри (80-Едера), Лукич, Мейте, Айна (84-Ансалди), Верди (68-Милико), Белоти, Беренгер
Треньор: Морено Лонго

Торино, ст.: "Алианц Стейдиъм"
Съдия: Фабио Мареска
Жълти картони: Бонучи, Пянич, Де Лихт, Дибала (Ювентус); Ицо, Айна (Торино)