Ювентус – Лацио, мач от 34-ия кръг на Серия "А", ст.: "Алианц Стейдиъм", Торино, начало: 22.45 часа наше време

Вероятни състави:

Ювентус: Счесни, Данило, Де Лихт, Бонучи, Сандро, Бентанкур, Пянич, Рабио, Куадрадо, Дибала, Роналдо
Треньор: Маурицио Сари

Лацио: Стракоша, Бастос, Фелипе, Ачерби, Ладзари, Милинкович-Савич, Пароло, Андерсон, Кайседо, Иммобиле
Треньор: Симоне Индзаги

Прогноза на Gol.bg:

Доскоро се очакваше този мач да е директна битка за титлата в Италия, но сега Ювентус може да увеличи преднината си на върха на 8 точки пред Интер, ако спечели. Лацио пък ще се бори с "нерадзурите" и Аталанта за 2-то място, а шансовете за първо скудето от 2000 г. насам изглеждат илюзорни.

  • Кадрови проблеми

Треньорът на хегемона на Ботуша Маурицио Сари заяви, че Матайс де Лихт, Леонардо Бонучи и Родриго Бентанкур могат да пропуснат сблъсъка, но се очаква и тримата да са титуляри. Аут е капитанът Джорджо Киелини, който беше контузен срещу Сасуоло. В лазарета са още Матия Де Шилио и Сами Кедира, докато Федерико Бернардески е наказан.

"Орлите" са с дълъг списък от отсъстващи футболисти. Там са Луис Алберто, Джони, Адам Марушич, Лукас Лейва, Хоакин Кореа, Стефан Раду и Патрик. Добрата новина за Симоне Индзаги е, че Данило Каталди е готов за 90 минути игра и ще започне титуляр. Той ще действа в средата на терена до Марко Пароло и звездата на отбора Сергей Милинкович-Савич.

  • Форма

В последно време и двата отбора не демонстрират добра форма. Юве е в серия от три поредни мача без победа – 3:3 като гост на Сасуоло, 2:2 с Аталанта у дома и 2:4 от Милан на "Сан Сиро". В два от случаите шампионите поведоха с 2:0, но така и не спечелиха. Последният успех е от началото на месеца при 4:1 над Торино.

След отличния сезон Лацио се сгромоляса през юли – три загуби (0:3 от Милан, 1:2 от Лече и 1:2 от Сасуоло), а в последния кръг направи 0:0 с Удинезе. Добрата новина за римляните е, че през тази кампания победиха Юве два пъти от два мача. И двата завършиха 3:1, първият за първенство, а после и за Суперкупата на Италия.

  • Голмайсторски приз 

Дербито противопоставя един срещу друг Чиро Иммобиле и Кристиано Роналдо, които се борят за голмайсторския приз в Серия "А". Италианецът има с едно попадение повече – 29 срещу 28, но се намира в криза. За последно той вкара при успеха над Торино, а головата му суша от три мача (б.р. не игра срещу Милан заради наказание) съвпадна и със слабите резултати на Лацио. Това е и най-дългата му серия този сезон без попадение в шампионата.

От другата страна е Кристиано Роналдо, който след рестарта на футбола не спира да вкарва. Единствено при ремито със Сасуоло не беше точен, но в останалите мачове в Серия "А" португалската звезда нямаше пропуск. Той наниза седем гола в 6 мача, с което доближи Иммобиле.

  • Прогноза

Нашата прогноза е за оспорвано дерби заради слабата форма и на двата отбора. Все пак по-големият опит на Юве би трябвало да си каже думата и "Старата госпожа" да направи голяма крачка към девета поредна титла. Лацио пък ще се задоволи с място зона Шампионска лига.

Прогноза: Ювентус – Лацио 2:1