Кристиано Роналдо и останалите футболисти на „Ювентус“ са една от основните причини за уволнението на Маурицио Сари. Решението падна няколко часа след отпадането от „Лион“ в Шампионската лига. А почти денонощие по-късно „Юве“ назначи легендата Андреа Пирло. За последно „Старата госпожа“ спечели Шампионската лига през 1996-а.

„Време е за решения – написа в социалните мрежи Роналдо. – Велик клуб като „Юве“ трябва да мисли, че е №1 в света и да работи като №1 в света. Горди сме от спечелването на Серия А, но феновете искат повече и ние трябва до им го предоставим.“

В различни други постове в социалните мрежи почти никой футболист не изказа подкрепа към Сари, който за второ поредно лято е уволняван след трофей, пише Труд. Преди година взе Лига Европа и напусна „Челси“.

Преди само 9 дни Пирло пък бе назначен като треньор на младежите на „Юве“. Веднага поздрав написа легендарният вратар Джанлуиджи Буфон, който е с година по-възрастен. Двамата са част от славните времена в Торино през последната декада.

„Вече трябва да те наричам Мистър – написа Буфон. – За една седмица ти мина от Маестрото до Мистър.“