Новият треньор на Ювентус Андреа Пирло не е голям почитател на халфа Аарън Рамзи и ще се опита да го прати в друг отбор още това лято, пишат медиите в Англия.

29-годишният Рамзи се присъедини към "бианконерите" преди година, но записа едва 11 мача като титуляр в Серия "А", въпреки че взима една от най-големите заплати в клуба в размер на 250 000 лири седмично.

Именно и огромното възнагражение на уелсеца може да се окаже основна пречка пред негов трансфер. Пирло, който в неделя бе назначен на треньорската позиция на мястото на уволнеия Маурицио Сари, подготвя сериозна чистка в отбора.

Според италианските медии клуба ще напуснат още Гонсало Игуаин, Сами Хедира, Даниеле Ругани и Матиа де Шилио, а Блес Матюиди е пред финализиране на трансфера си в американския Интер Маями.

Според бившия италиански национал и добър приятел на Пирло Лука Тони новият мениджър на Ювентус ще се опита да изгради отбора от халфовата линия, а приоритет номер 1 в това отношение е полузащитникът на Манчестър Юнайтед Пол Погба, който игра с "черно-бялата" фланелка между 2012 и 2016 година и добре познава обстановката в Торино.