Галерия

Италианският хегемон Ювентус победи с 5:0 Новара в неофициалния дебют на новия треньор на "бианконерите" Андреа Пирло.

Головете за шампионите вкараха Кристиано Роналдо през първото полувреме и Аарън Рамзи и Марко Пяца след почивката. В края на мача младият Маноло Портанова се разписа на два пъти.

Това беше първа и последна проверка на Юве преди началото на сезона. Точно след седмица торинци приемат Сампдория в среща от 1-ия кръг на Серия "А". 


Пирло заложи на 3-5-2, което понякога ставаше 3-4-1-2 с Аарън Рамзи зад новото попълнения Деян Кулушевски и голямата звезда Кристиано Роналдо. По фланговете младият спец постави Алекс Сандро и Хуан Куадрадо, неофициален дебют направи Уестън Маккени. 

Още в началните минути Маккени демонстрира самочувствие и опита далечен удар, спасен от Лани. После Куадрадо пропусна да открие резултата, но това стори Роналдо в 20-ата минута. Кристиано направи двойно подаване с Кулушевски и с удар в десния ъгъл матира вратаря за 1:0. 

После Юве атакуваше непрекъснато, но Новара се беше затворил отлично и компактната защита не оставяше празни пространства. В края на полувремето шампионите пропуснаха два последователни шанса за нов гол. Първо Маккени намери Кристиано, но той не успя да нанесе силен шут. Секунди по-късно Алекс Сандро подаде по земя, Рамзи отклони, но Лами отново беше на мястото си.

За първите 45 минути статистиката показваше 13 удара за Юве, 5 от които точни и 76% владеене на топката. Новара имаше 5 изстрела, 1 точен. На почивката Пирло направи куп промени. В игра влязоха Буфон, Пелегрини, Демирал, Артур, Бентанкур, Дъглас Коста и Пяца. Излязоха Шчесни, Бонучи, Киелини, Рабио, Маккени, Роналдо и Кулушевски.

В 57-ата минута Юве поведе с 2:0. Коста центрира отлично и Рамзи с едно докосване прати топката в далечния ъгъл за 2:0! 9 минути по-късно и Пяца се разписа. Първият удар на хърватина беше спасен, но топката се върна в него и този път прошка нямаше – 3:0!

В последните минути торинци забиха нови два гола. В 90-ата минута 20-годишният Маноло Портанова се разписа, а 120 секунди по-късно отново той беше точен, за да оформи крайното 5:0. 

Титулярният състав на Юве: Счесни, Сандро, Бонучи, Киелини, Данило, Куадрадо, Маккени, Рабио, Рамзи, Кулушевски, Роналдо