Финалната тройка за Играч №1 на УЕФА остана без Лионел Меси или Кристиано Роналдо за първи път от 10 години насам.

Както е известно, днес европейската футболна централа обяви, че за отличието ще се борят Роберт Левандовски (Байерн Мюнхен), Мануел Нойер (Байерн Мюнхен) и Кевин де Бройне (Манчестър Сити).

Справка на Gol.bg показва, че трикратният носител на наградата Кристиано Роналдо е извън Топ 3 за първи път от 2010 година насам. Той е рекордьор със своите девет поредни класирания в тройката.

Лионел Меси печели приза два пъти и остава втори в четири случая, като той няма трети места. По една награда имат Андрес Иниеста, Франк Рибери, Лука Модрич и Върджил ван Дайк.

Роналдо и Меси записаха едва по три попадения в Шампионската лига през миналия сезон, който беше разочарование и за двамата. Ювентус отпадна сензационно на 1/8-финалите от Лион, а Барса претърпя пълен резил на четвъртфиналите, където беше разпилян от Байерн Мюнхен с 8:2.

В същото време Левандовски стана голмайстор на всички фронтове, а в Шампионската лига завърши с впечатляващите 15 попадения. Според мнозина той е големият фаворит за наградата на УЕФА.