Италианският хегемон Ювентус официално представи Алваро Мората.

Той беше взет под наем от Атлетико Мадрид срещу 10 милиона евро и може да бъде откупен следващото лятото и през 2022 г., съответно за 45 млн. евро или 35 млн. евро, ако остане два сезона в Торино като преотстъпен.

"Да се върнеш тук е страхотно", бяха първите думи на Мората, към когото Юве се обърна след проваленото привличане на Луис Суарес.

"Сега съм по-опитен човек и футболист. Получавам шанс за цял живот. Решението да напусна преди няколко години не беше мое. Имаше договор, който трябваше всички да спазим. Страхотно е да видя Андреа Пирло треньор. Той е роден за тази роля. Юве се нуждае от него и се радвам, че е тук".

"След първите две тренировки бях впечатлен как управлява отбора. Готов съм да играя и да правя каквото ми каже треньорът. Искам да печеля и да вкарам 35 гола", добави Мората, който носи "черно-белия" екип между 2014 и 2016 г., след което Реал Мадрид се възползва от възможността да си го върне.

"Но сега съм на точното място в точното време. Най-добрият ми спомен от времето, когато бях тук, е съпругата ми, тифозите и трофеите", добави 27-годишният стрелец, който при първия си престой в Юве вкара 15 гола в 63 мача в Серия "А".

Мората беше помолен да коментира и Кристиано Роналдо, с когото игра заедно на "Сантяго Бернабеу". "Познавам го добре като играч и човек. Винаги съм имал добри отношения с него. Каза ми, че е щастлив от пристигането ми", добави нападателят.

"Шампионска лига? Това е много важен трофей и рано или късно ще го спечелим", завърши испанският национал.