Рома – Ювентус, мач от 2-ия кръг на Серия "А", ст.: "Олимпико", начало: 21.45 часа наше време

Групата на Ювентус за мача:

Прогноза на Gol.bg:

Рома приема Ювентус в голямото дерби от 2-ия кръг на Серия "А".

Голмайсторът на "вълците" Един Джеко, който беше пред трансфер при шампионите, но сделката пропадна, ще започне титуляр. Това разкри треньорът на римляните Пауло Фонсека.

Нещо повече, спецът назова целия си състав на вчерашната пресконференция. По думите му, от 1-ата минута ще започнат още Миранте, Сантон, Манчини, Ибанес, Кумбула, Спинацола, Пелегрини, Верету, Мхитарян и Педро. Разбира се, не е изключено Фонсека да блъфира за състава и да е заложил капан на "старата госпожа". Той няма да може да разчита на Николо Дзаниоло, Бруно Перес и Рик Карсдорп. Последните двама вече тренират, но още не са готови. "Говорил съм с Джеко и е мотивиран да играе. Тренира добре и ще разчитам на него", каза още Фонсека.

За Юве след травма се завръща Пауло Дибала, в групата е и Алваро Мората. Двамата ще останат на пейката, атаката отново ще поведат Кристиано Роналдо и Деян Кулушевски. Андреа Пирло няма да може да разчита на Матайс де Лихт, Алекс Сандро, Сами Кедира и Федерико Бернардески. Очаква се Маестрото да заложи на същия състав, който на старта победи с 3:0 Сампдория у дома. "През седмицата тренирахме добре, по-добре от миналата. Увеличихме натоварванията и момчетата реагираха отлично. Ще заложа на тези, които са в най-добра форма", каза Пирло на пресконференцията си.

През миналия сезон Юве спечели гостуването си на Рома с 2:1. Шампионите, обаче загубиха 6 визити през 2019/20 (10 победи, 3 равенства), което е повече, отколкото в предходните 9 кампании, през които торинци наложиха страховита хегемония на Ботуша. В края на миналия сезон "вълците" спечелиха с 3:1 на "Алианц Стейдиъм", но Юве вече си беше осигурил деветото поредно Скудето. На "Олимпико" гостите имат само една победа в последните шест двубоя, загубите са три, при две ремита. В три от случаите обаче "бианконерите" отново бяха спечелили титлата математически и не се напрягаха на Рим.

Но сега ситуацията е по-различна и двата отбора ще се хвърлят здраво за победата. Нашата прогноза е, че Юве ще вземе своето заради колебливата игра на Рома в 1-ия кръг – 0:0 срещу Верона (б.р. - 0:3 служебна загуба за Рома заради некартотекиран футболист).

Прогноза: Рома – Ювентус 1:2