Наполи беше наказан със служебна загуба с 0:3 и отнемане на една точка от актива, след като тимът не се яви на мача с Ювентус като гост по-рано този месец в първенството на Серия А.

Наполи не пътува до Торино за мача на 4 октомври, заявявайки, че местният здравен орган (ASL) е казал на играчите да останат у дома, след като двама от членовете на отбора им са положили тест за COVID-19. Всичко това доведе до тотално объркване и във федерацията предвид неуточнените правила за такива ситуации.

Още преди да стане ясно, че няма да се явят, от Наполи написаха писмо с искане мачът да бъде отложен. Но Лигата Серия А отхвърли искането им, което означаваше, че отборът на Ювентус отиде на стадиона, а също така и длъжностните лица, съдиите, включено беше и осветлението. Официално съдиите обявиха, че началото на срещата се отлага с 45 минути, която след това така и не се изигра.

Дисциплинарната комисия на Лигата Серия отхвърли твърдението на Наполи за непреодолими прегради за неявяване и заяви, че има ясен здравен протокол за Серия А, който не е бил спазен.

За момента няма яснота каква е реакцията на Наполи, които едва ли биха били щастливи, тъй като те обявиха, че единствено се подчиняват на разпоредбите на местния здравен орган ASL. Още преди днешното заседание, неаполитанският клуб заплаши да обжалва евентуално решение и да предприеме съдебни действия, ако не бъде насрочена нова дата за мача.

Наполи, който стартира с две победи, след днешното решение има 5 точки. Ювентус е със 7.