Италианският хегемон Ювентус не успя да победи у дома Верона в мач от 5-ия кръг на Серия "А".

Срещата в Торино завърши 1:1, а ВАР отмени по един гол и за двата отбора през първото полувреме. След час игра Андреа Фавили изведе гостите напред, в 78-ата минута Деян Кулушевски изравни.

Шампионите уцелиха и две греди, изпуснаха един куп положения, в края на мача пък съперниците се хванаха за гушите, но страстите бяха охладени само с жълти картони.

Така Юве на Андреа Пирло допусна втора поредна издънка, след като в миналия кръг не успя да победи Кротоне, отново 1:1. Торинци имат 9 точки и заемат 5-то място, докато Верона е на 8-ма позиция с 8 т. 


Пауло Дибала се завърна в титулярния състав на шампионите. Той игра в атака с Алваро Мората, зад тях действа Аарън Рамзи. Деян Кулушевски седна на пейката, отляво шанс за изява от 1-ата минута получи Федерико Бернардески. Атаката на Верона поведе опитният Никола Калинич. Той беше подкрепян от Матия Дзакани и Ебрима Коли в схема 3-4-2-1.

Първото полувреме на мача в Торино предложи няколко дискусионни момента, а в началото гостите изглеждаха една идея по-свежи. Верона не се притесняваше да пресира дълбоко и при всяка възможност да завършва атаките с удари. След четвърт час игра Ебрима Коли успя да преодолее Войсчех Счесни, но голът беше отменен за много тънка засада.

Юве отговори в 21-ата минута, когато Адриен Рабио с фамозен пас изведе Федерико Бернардески. Той напредна и стреля в долния ляв ъгъл, но Марко Силвестри с блестяща намеса изби в корнер. След неговото изпълнение Пауло Дибала шутира в аут.

После шампионите имаха претенции за дузпа за нарушение на Давиде Фараони срещу Бернардески във вратарското поле, но положението не беше прегледано и от ВАР. В 42-ата минута свиреп шут на Хуан Куадрадо срещна напречния стълб.

Така се стигна до 45-ата минута, когато дойде нов спорен момент в мача. Рабио с превъзходна намеса отне топката в центъра. Последва пас към Куадрадо и извеждане на Мората. И испанецът с грациозен прехвърлящ удар преодоля вратаря. Но както и срещу Кротоне (1:1) в предния кръг, голът беше отменен за засада с милиметри.

След час игра Верона поведе в резултата. Резервата Андреа Фавили получи пас от Матия Дзакани и с удар от движение матира Счесни за 1:0! При попадението нападателят получи контузия и беше сменен. Андреа Пирло пък извади от игра Бернардески, а на терена влезе Деян Кулушевски. После Юве поиска нова дузпа за фаул срещу Аарън Рамзи, но такава не беше дадена.

В 72-ата минута Мората се завъртя и стреля от паднало положение, но Силвестри спаси. После "бианконерите" получиха нов удар, след като Леонардо Бонучи получи контузия и беше заменен от Джанлука Фработа.

В 76-ата минута и Дибала уцели греда, но в 78-ата минута Кулушевски изравни с фамозен рейд в наказателното поле и удар в далечния ъгъл за 1:1! По-късно мощно изпълнение на Рабио мина покрай вратата и Дибала не уцели вратата от удобна позиция. В 86-ата минута и Фработа пропусна да засече в опразнената врата след остър пас на Дибала.

Дълбоко в добавеното време Силвестри улови удар с глава на Мората, после отрази шут на Куадрадо и мачът завърши 1:1.

Ювентус – Верона 1:1

Голмайстори: 0:1 Фавили (60), 1:1 Кулушевски (78)

Ювентус: Счесни, Данило, Бонучи (74-Фработа), Демирал, Куадрадо, Артур, Рабио, Бернардески (61-Кулушевски), Рамзи (90-Вриони), Дибала, Мората
Треньор: Андреа Пирло

Верона: Силвестри, Ловато, Чекерини (55-Маняни), Емпереур, Фараони, Виейра, Тамезе (51-Илич), Лазович, Коули, Дзакани, Калинич (55-Фавили, 62-Барак)
Треньор: Иван Юрич

Торино, "Алианц Стейдиъм"
Съдия: Фабрицио Паскуа 
Жълти картони: Кулушевски (Ювентус); Виейра, Лазович, Емпереур, Фараони (Верона)