Беневенто – Ювентус, мач от 9-ия кръг на Серия "А", ст.: "Чиро Вигорито", начало: 19.00 часа наше време

Групата на Ювентус за мача:

Прогноза на Gol.bg:

Шампионът на Италия е без голямата си звезда Кристиано Роналдо, който получава почивка заради натрупана умора. В отсъствието на 35-годишния португалец шанс за изява отново ще получи Пауло Дибала.

За първи път през сезона аржентинският национал ще започне титуляр в два поредни мача. Срещу Ференцварош (2:1) той не впечатли с представянето си и сега има нов шанс да блесне. Дибала има добри спомени от стадион "Чиро Вигорито". През пролетта на 2018 г. хегемонът на Ботуша се наложи с 4:2 на него и Ла Джоя изригна с хеттрик.

Сега до него в атака ще действа Алваро Мората, а зад тях Аарън Рамзи. Джанлука Фработа също ще получи шанс за изява срещу "Вещиците". От своя страна Беневенто е без Яго Фалке и Браян Дабо. Атаката на "жълто-червените" ще поведат Джанлука Капрари и Джанлука Лападула. Всеки един от тях има по 3 гола от началото на сезона в Серия "А".

В последния кръг новакът в калчото победи с 1:0 Фиорентина на "Артемио Франки", с което прекъсна негативната си серия от 5 поредни загуби във всички турнири, 4 за първенство и 1 за Купата. "Вещиците" са сред най-слабите домакини в шампионата с 1 успех (1:0 над Болоня) и 3 поражения (2:5 от Интер, 1:2 от Наполи и 0:3 от Специя).

За момента пък визитите са ахилесовата пета на "Старата госпожа" с 3 равенства (2:2 с Рома, 1:1 с Кротоне и 1:1 с Лацио) и успех с 4:1 над Специя. Въпреки това едва ли Юве ще сбърка тази вечер.

Прогноза: Беневенто – Ювентус 1:3