Без голямата си звезда Кристиано Роналдо шампионът на Италия Ювентус допусна нова грандиозна издънка в Серия "А". "Бианконерите" завършиха 1:1 с новака Беневенто в мач от 9-ия кръг на калчото, игран на стадион "Чиро Вигорито".

Алваро Мората изведе Юве напред в 21-ата минута, но в самия край на първото полувреме Гаетано Летиция донесе точката за "Вещиците". След почивката гостите се представиха под всякаква критика и така не успяха да стигнат до втори гол в мача.

Така Ювентус се отдалечава от 10-та поредна титла, има 17 т. и заема 5-та позиция. Беневенто е на 12-то място с 10 т. В следващия кръг предстои дербито на Торино, докато възпитаниците на Филипо Индзаги гостуват на Парма. 


Джанлука Капрари се завърна за Беневенто след два мача наказание. Той игра малко зад Джанлука Лападула, а в центъра на защитата действа Камил Глик, който с екипа на Торино има 11 загуби от 12 мача срещу Юве. 38-годишният Кристиан Маджо остана на пейката.

Официалната схема на Юве за мача беше 4-4-2. Аарън Рамзи и Федерико Киеза започнаха по крилата, в атака играха Пауло Дибала и Алваро Мората. Данило беше централен защитник до Матайс де Лихт, Джанлука Фработа действа отляво.

В началото на мача шампионите наложиха високо темпо и дълбока преса, която на моменти беше с шестима футболисти. Положенията обаче бяха за "Вещиците". Първо Хуан Куадрадо едва не си вкара комичен автогол. Той върна с гърди към Войсчех Счесни, който беше напуснал вратата. Отиграването обаче беше слабо и полякът имаше време да се върне. После Федерико Барба стреля от малък ъгъл и стражът изби.

Така се стигна до 21-ата минута, когато Юве поведе. Федерико Киеза с пас като по учебник намери Алваро Мората. Той овладя с десния крак, стреля с левия към далечния ъгъл и откри резултата – 1:0 с превъзходен гол!

5 минути по-късно "Старата госпожа" пропусна отлична възможност да удвои преднината си. Пауло Дибала направи двойни подавания, първо с Аарън Рамзи, после с Мората, освободи се на отлична позиция фронтално срещу вратата и шутира. Но късметът за пореден път през сезона му обърна гръб и топката премина на сантиметри от целта.

В 28-ата минута Джанлука Лападула имаше претенции за дузпа, които не бяха уважени. После Лоренцо Монтипо изби удар на Рамзи, а в 36-ата минута Лападула беше на косъм от изравняване. Бившият нападател на Милан се измъкна от централните защитници на Юве и засече с глава, но прати топката покрай целта.

В самия край на полувремето драмата стана пълна. Първо Паскуале Скиатарела се освободи в наказателното поле, имаше време да си нагласи топката и да стреля, но Счесни с фамозна намеса с една ръка изби. От последвалия корнер Артур изчисти право на крака на Гаетано Летиция, който с изпълнение от воле се разписа за 1:1!

Втората част започна с по едно опасно положение и за двата отбора. Първо Рикардо Импрота се озова на чиста позиция след грешка при изнасянето. Той пробва фалцов удар, който мина покрай лявата греда. После Киеза се пребори и центрира, но Мората с глава не уцели празната врата.

След малко повече от част игра испанският национал отправи истински снаряд от дистанция, но на сантиметри от целта. До края Юве продължи с вялата си игра в предни позиции, не стигна до втори гол и логично се издъни. След последния съдийски сигнал пък Мората беше изгонен и пропуска домакинството на Торино следващата седмица.

Беневенто – Ювентус 1:1

Голмайстори: 0:1 Мората (21), 1:1 Летиция (45)

Беневенто: Монтипо, Летиция, Глик, Калдирола (33-Маджо, 60-Инсиние), Барба, Хетемай, Скиатарела, Импрота, Йоница (71-Тейо), Капрари (71-Туя), Лападула
Треньор: Филипо Индзаги

Ювентус: Счесни, Куадрадо, Де Лихт, Данило, Фработа, Киеза (69-Бернардески), Артур (62-Бентанкур), Рабио, Рамзи (62-Кулушевски), Мората, Дибала
Треньор: Андреа Пирло

Ст.: "Чиро Вигорито"
Съдия: Фабрицио Паскуа
Жълти картони: Маджо, Скиатарела, Барба, Импрота (Беневенто); Куадрадо (Ювентус)
Червен картон: Мората 90' (Ювентус)