Треньорът на италианския хегемон Ювентус - Андреа Пирло, похвали "бианконерите" за победата с 3:0 над Динамо Киев в предпоследен мач от група "G" на Шампионска лига. 

Торинци си осигуриха участие на 1/8-финалите още миналата седмица, но въпреки това не пожалиха украинския колос  "Ювентус рискува в края на първото полувреме, но това е добре. В този турнир е невъзможно да доминираш през всичките 90 минути, играейки с добри отбори. Футболистите на Динамо се опитаха да изравнят резултата и трябваше да се защитаваме известно време, но като цяло съм доволен от подхода на момчетата към работата", заяви Пирло.

Маестрото похвали и Алваро Мората, който не спира да блести след завръщането си при "Старата госпожа". Испанският национал има 9 гола и 4 асистенци във всички турнири, а снощи се отличи с попадение и голово подаване към Кристиано Роналдо.

"Той пристигна в Ювентус много млад, но се завърна като много по-зрял играч и личност след Мадрид и Лондон. Той е щастлив тук. Алваро не е под натиск и това му помага да демонстрира най-добрата си игра. Искахме да го видим в Ювентус и се радваме да го имам тук", каза още младият специалист.

Пирло не подмина и представянето на Федерико Киеза, който беше взет през трансферния прозорец от Фиорентина и срещу Динамо заби първия си гол за италианския шампион. "Много се радвам за него, защото не можеше да вкара дълго време. Нуждаеше се от това попадение. Мисля, че сега  ще продължи да вкарва. Новите играчи винаги се нуждаят от време, за да се адаптират", завърши Пирло.