Италианският хегемон Ювентус постигна трудна победа с 2:1 при домакинството си на градския съперник Торино в мач от 10-ия кръг на Серия "А". 

"Биковете" поведоха още в 9-ата минута чрез Никола Н‘Кулу. После гостите пропуснаха добри възможности да удвоят преднината си, а след почивката гол на Хуан Куадрадо беше отменено за засада. "Старата госпожа" изравни в 78-ата минута чрез Уестън Маккени, а в края Леонардо Бонучи донесе драматичния успех. 

Така Юве се спаси от поредна издънка в калчото и зае 2-ро място в класирането с 20 т., но и с мач повече от Интер и Сасуоло, които имат по 18 т. Торино остава в зоната на изпадащите с 6 т.

Интересното е, че Ювентус печели Дерби дела Моле с късен гол за трети път за последните 6 г. И в трите случая резултатът е 2:1, а през 2015 г. отборът се намираше в подобна ситуация като сегашната, но с дълга победна серия отново спечели Скудетото. Въобще, в последните 7 сблъсъка в дома на "Старата госпожа", домакините винаги бележат голове след 80-ата минута. 


Андреа Пирло направи пет промени в състава си, сравнение с победата с 3:0 над Динамо Киев в Шампионска лига. Най-значимите отсъствия бяха на контузилият се Мерих Демирал и Алекс Сандро. Като крайни бранители действаха Хуан Куадрадо и Данило. Деян Кулушевски беше поставен на левия фланг, докато Адриен Рабио игра в средата на терена.

Пауло Дибала очаквано зае мястото на наказания Алваро Мората в атака. Торино започна в схема 3-5-2 с нападатели Андреа Белоти и Симоне Дзадза. Преди мача Роналдо получи наградата си за Играч на месец ноември в Серия "А", както и специална фланелка от клубния президент Андреа Аниели за гол №750 в кариерата му.

През първото полувреме Юве натискаше, но Торино вкарваше и създаваше опасни ситуации.

"Биковете" поведоха още в 9-ата минута. След изпълнение на корнер Кристиано Роналдо изпусна Никола Н‘Кулу, който с удар по диагонала матира Войсчех Счесни за 1:0!

Шампионите веднага се хвърлиха в атаки, но в 13-ата минута едва не допуснаха второ попадение. Симоне Дзадза беше изведен очи в очи с вратаря, но Счесни със страхотна намеса спря нападателя.

После Юве атакуваше, но така и не можеше да нанесе точен удар към Салваторе Сиригу. По-късно и Карол Линети можеше да се отскубне сам срещу Счесни при поредната контра на Торино. Но единственият футболист на "бианконерите", който игра на ниво – Матайс де Лихт, с превъзходна намеса го спря.

След малко повече от половин час игра Роналдо центрира хубаво пред голлинията, но Федерико Киеза и Хуан Куадрадо бяха твърде назад, за да засекат топката във вратата. В 44-ата минута Юве отправи първия си точен удар в мача, но Пауло Дибала не затрудни Сиригу.

Полувремето завърши с нов шанс за Торино, след като Андреа Белоти беше оставен непокрит и пробва ножичен удар, но топката мина над напречната греда. В 58-ата минута Хуан Куадрадо вкара великолепен гол след изстрел от движение, но ВАР подсказа на Даниеле Орсато, че Леонардо Бонучи е бил в засада и попадението беше отменено.

Така се стигна до 78-ата минута, когато Куадрадо центрира и Уестън Маккени с глава изравни с първия си гол с "черно-белия" екип. Така се стигна до 89-ата минута, когато Бонучи донесе драматичната победа на Юве, след като засече с глава превъзходно центриране на Куадрадо за крайното 2:1!

Ювентус – Торино 2:1

Голмайстори: 0:1 Н‘Кулу (9), 1:1 Маккени (78), 2:1 Бонучи (89)

Ювентус: Счесни, Куадрадо, Де Лихт, Бонучи, Данило (71-Сандро), Кулушевски (57-Рамзи), Бентанкур, Рабио (71-Маккени), Киеза, Дибала, Роналдо
Треньор: Андреа Пирло

Торино: Сиригу, Лянко, Н‘Кулу, Родригес, Синго, Мейте, Ринкон, Линети, Ансалди (93-Бонацоли), Дзадза (75-Лукич), Белоти
Треньор: Марко Джампаоло

Торино, ст.: "Алианц Стейдиъм"
Съдия: Даниеле Орсато 
Жълти картони: Кулушевски, Де Лихт, Куадрадо (Ювентус); Лянко, Лукич, Бонацоли (Торино)