Италианският хегемон Ювентус стигна до трудна победа с 3:1 при гостуването си на Дженоа в мач от 11-ия кръг на Серия "А".

Успехът за шампионите донесе юбилярят Кристиано Роналдо с голове от дузпи в 77-ата и 88-ата минути. Преди това Пауло Дибала (57‘) беше дал преднина на гостите, а Стефано Стураро изравни след малко повече от час игра. Освен това и три гола на "бианконерите" бяха отменени.

В класирането Юве събра 23 точки и изостава на 3 т. от лидера Милан, който по-късно приема Парма. Дженоа остава на предпоследната 19-та позиция с едва 6 т. В сряда "старата госпожа" приема Аталанта в междинния кръг, докато "грифоните" са домакини на "росонерите".


Четирима бивши футболисти на Юве бяха титуляри за Дженоа – Андреа Масиело, Стефано Стураро, Марко Пяца и вратарят Матия Перин. В защита действа Лука Пелегрини, който е собственост на шампионите, но още няма записан мач за отбора. Атаката поведе младежкият национал на Италия Джанлука Скамака.

Пауло Дибала беше предпочетен пред Алваро Мората, въпреки че испанският национал беше на разположение на Андреа Пирло, след като наказанието му беше намалено. Аржентинецът игра в атака с Кристиано Роналдо, за когото това беше среща №100 с "черно-белия" екип.

През първото полувреме Ювентус доминираше, но така и не създаде чисто голово положение пред Матия Перин. Още във 2-ата минута попадение на Адриен Рабио беше отменен за игра с ръка, чрез която френският национал опита да предпази себе си и Перин от сблъсък.

Най-интересните моменти бяха в 10-ата и 19-ата минути. При първото положение Уестън Маккени беше изпуснат и засече с глава, но Перин се разтегна и изби. При второто Родриго Бентанкур опита фалцов изстрел от границата на наказателното поле, но покрай лявата греда. 

За първите 45 минути Юве изпълни 8 ъглови удара, но не се възползва от нито един от тях. Дженоа пък така и не отправи шут към Войсчех Счесни и не създаде опасна атака. Второто полувреме започна с шанс пред Кристиано Роналдо, но звездата се подхлъзна в момента на изстрела и не уцели вратата.

Така се стигна до 57-ата минута, когато "бианконерите" поведоха. Маккени продължи с глава към Пауло Дибала. Аржентинският техничар навлезе в наказателното поле и с шут по земя в близкия ъгъл матира Перин за 1:0! Веднага след това гол на Федерико Киеза беше отменен за засада. Дженоа отговори бързо и в 61-ата минута Стефано Стураро изравни. Халфът беше изпуснат на далечната греда и с едно докосване матира Счесни за 1:1!

В 65-ат минута нов гол на Юве беше отменен, този път на Дибала, а след това Андреа Пирло взе мерки и смени Рабио за сметка на Алваро Мората. После Роналдо засече с глава, но Перин изби. В 77-ата минута Николо Ровела спъна Хуан Куадрадо и главният съдия Марко Ди Бело без да се замисля посочи бялата точка – чиста дузпа за Юве. Зад топката застана Кристиано, който отново даде преднина за шампионите – 2:1!

В края Лука Пелегрини върна неразчетено към Перин, който спъна Мората и гостите стигнаха до втора дузпа, от която Роналдо оформи крайното 3:1!

Дженоа – Ювентус 1:3

Голмайстори: 0:1 Дибала (57), 1:1 Стураро (61), 1:3 Роналдо (78-д, 88)

Дженоа: Палеари, Голданига, Бани, Масиело, Пелегрини, Лерагер, Радованович (82-Казо), Ровела (82-Пандев), Стураро (67-Бехрами), Пяца (73-Шомуродов), Скамака (66-Дестро)
Треньор: Роландо Маран

Ювентус: Счесни, Куадрадо, Бонучи, Де Лихт (90-Драгушин), Сандро, Маккени, Бентанкур, Рабио (67-Мората), Киеза (84-Бернардески), Дибала (83-Кулушевски), Роналдо
Треньор: Андреа Пирло

Стадион: " Луиджи Ферарис"
Съдия: Марко Ди Бело
Жълти картони: Голданига, Перин (Дженоа); Рабио, Маккени, Бентанкур (Ювентус)