Парма – Ювентус, мач от 13-тия кръг на Серия А, стадион „Енио Тардини“, 21:45 часа българско време.

Прогнозата на Gol.bg:

Парма приема настоящия шампион на Италия Ювентус на своя „Енио Тардини“ след нулевото равенство срещу Каляри през седмицата, с което тимът на Фабио Ливерани е на 14-то място в класирането. В равенство в срещата влиза и Юве, но тимът на Андреа Пирло трябва да вземе задължителна победа, за да продължи преследването на лидера Милан.

През седмицата Юве завърши 1:1 срещу Аталанта, а мачът ще бъде запомнен и с пропуска на Кристиано Роналдо от дузпа. Така в рамките на седмица португалецът изпълни 5 дузпи, като реализира 4.

Под въпрос за мача е Пауло Дибала, който получи контузия във вчерашната тренировка. Аут ще бъде новото попълнение Артур, който получи травма срещу Аталанта, така че Адриен Рабио най-вероятно ще започне като титуляр. Очаква се Пирло да не рискува с пускането в игра на Мерт Демирал и Джорджио Киелини, които не са напълно възстановени.

За Парма напълно готов за игра е Юрай Куцка, който бе през всичките 90 минути срещу Каляри. Левият бек Джузепе Пецела и полузащитникът Матео Скодзарела също вероятно ще започнат от първата минута след лекуване на контузии. В атака се очаква да действа Андреас Корнелиус за сметка на Роберто Инглезе, подпомаган от Жервиньо и Ян Карамо.

Резултат: 1:3