Шампионът на Италия Ювентус допусна първа загуба за сезона в Серия "А", след като беше разбит с 0:3 при домакинството си на Фиорентина.

Мачът от 14-ия кръг на калчото се разви кошмарно за "бианконерите", които още до 18-ата минута имаха гол пасив след попадение на Душан Влахович (3‘) и бяха с човек по-малко на терена заради изгонване на Хуан Куадрадо.

След почивката Кристиано Роналдо беше точен с глава, но при положението имаше засада, а в 76-ата минута Алекс Сандро си вкара автогол 2:0 за "виола". Крайното 3:0 оформи Мартин Касерес след грешка на Леонардо Бонучи.

Така Фиорентина постигна първа победа като гост над Юве от 2008 г. (3:2) и се изкачи на 15-то място с 14 точки. Торинци се намират на 4-та позиция с 24 т. и вече сериозно изостават от върха. 


Федерико Киеза за първи път излезе срещу родния си клуб. Той действа по десния фланг, а зад него игра Хуан Куадрадо, който получи почивка при разгрома с 4:0 над Парма на "Енио Тардини".

Пауло Дибала се завърна след лека контузия, но остана на пейката. Атаката поведоха Алваро Мората и Кристиано Роналдо. Интересното беше, че Адриен Рабио отпадна в последния момент от групата заради наказание, което трябваше да изтърпи срещу Наполи. Служебната победа на Юве обаче беше отменена и дербито ще се играе през януари.

В предни позиции за "виола" играха Франк Рибери и Душан Влахович, в защита в схема 3-5-2, действа Мартин Касерес, който има 6 титли на Италия с Юве.

Сблъсъкът започна кошмарно за шампионите. Още в 3-ата минута Франк Рибери изведе Душан Влахович сам срещу Войсчех Счесни. Вратарят тръгна да скъсява ъгъла, но нападателят с технично копване го преодоля за 1:0!

Юве веднага се хвърли в атаки и до 16-ата минута статистиката показваше 70% владеене на топката в полза на шампионите. Но чисто голово положение пред Бартоломей Дронговски нямаше, а в 18-ата минута Хуан Куадрадо беше изгонен. Колумбицът първо получи жълт картон за фаул с бутоните напред срещу Гаетано Кастровили, но след допитване до ВАР, главният съдия Федерико Ла Пена директно прати латиноса под душовете.

Андреа Пирло веднага взе мерки и извади от игра Аарън Рамзи за сметка на Данило. Това ядоса уелския национал, който при смяната си ритна бутилка с вода. Промяната на Маестрото не се отрази и в 26-ата минута Кастровили се озова на чиста позиция след чудесна атака и стреля към десния ъгъл. Счесни обаче блесна с фантастично спасяване и остави Юве в мача.

"Бианконерите" създадоха първата си сериозна опасност след малко повече от половин час игра. Кристиано Роналдо си проправи път към вратата по невероятен начин, но ударът му от близко разстояние премина встрани от лявата греда. По-късно Дронговски сбърка и изведе португалския голаджия, но той не успя да се възползва. До края на полувремето вратарят спаси далечни шутове на Роналдо и Родриго Бентанкур.

10 минути след подновяването на играта гол на Кристиано с глава беше отменен за засада. След малко повече от час игра Ерик Пулгар засече от движение, но в аут.

После Юве продължи да натиска и шут на Киезе по диагонала беше избит от Драговски. В 74-ата минута Пирло пусна в игра и Деян Кулушевски, но 120 секунди по-късно Алекс Сандро си вкара автогол за 0:2 след хубава атака на гостите!

Крайният резултат оформи Мартин Касерес в 81-ата минута след грешка на Леонардо Бонучи, който изигра един от най-слабите си мачове с "черно-белия" екип.     

Ювентус – Фиорентина 0:3

Голмайстори: 0:1 Влахович (3), 0:2 Сандро (76-авт), 0:3 Касерес (81)

Ювентус: Счесни, Куадрадо, Де Лихт (87-Фработа), Бонучи, Сандро, Киеза, Маккени (73-Кулушевски), Бентанкур, Рамзи (20-Данило), Мората (46-Бернардески), Роналдо
Треньор: Андреа Пирло

Фиорентина: Драговски, Касерес, Миленкович, Песея, Игор, Бираги (82-Венути), Амрабат, Валеро (52-Пулгар), Кастровили, Рибери (82-Бонавентура), Влахович (75-Куаме)
Треньор: Чезаре Прандели

Торино, ст.: "Алианц Стейдиъм"
Съдия: Федерико Ла Пена
Жълти картони: Данило (Ювентус); Бираги, Рибери, Валеро, Венути (Фиорентина)
Червен картон: Куадрадо 18‘ (Ювентус)