Всички професионални футболисти в италианската Серия "А" да бъдат ваксинирани против коронавирус. Това поиска Франческо Браконаро, който е част от управата на местната футболна федерация.

"Ваксинирането на всички професионални футболисти в Италия е възможност, която трябва да бъде обсъдена" заяви Браконаро. "След като това е въпрос с обществено значение, ще е безсмислено да бъдат ваксинирани едни, а други - не. Съгласен съм с президента на Лигата Франческо Гирели, който е на мнение, че всички играчи трябва задължително да бъдат ваксинирани. Като се има предвид през какво минахме последните 10 месеца - просто няма алтернатива. Все още не сме дискутирали този въпрос с медицинската комисия, но смятам, че е добра идея играчите да бъдат ваксинирани", добави той.

Италия е сред най-пострадалите държави от пандемията. Засега футболното първенство там върви по график, но все още е без публика по стадионите. Лидер в класирането в калчото е Милан с точка аванс пред Интер и на цели 10 пункта пред хегемона Ювентус. В момента шампионата е в зимна пауза и се подновява в началото на януари.