Новата година започна отлично за Кристиано Роналдо, който заби два гола и се отличи с асистенция при победата на Ювентус с 4:1 над Удинезе в мач от 15-ия кръг на Серия "А", игран в Торино.

По този начин петкратният носител на Златната топка вече има 758 попадения и задмина Краля на футбола Пеле. Пред 35-годишната звезда е единствено Йозеф Бицан с 805 точни удара. Той ги постига в първата половина на миналия век, но изглежда, че смятаното му доскоро за неповторимо постижение е под въпрос.

Освен това Роналдо се разписа в 20-та поредна календарна година като професионален футболист. Само Райън Гигс (23), Франческо Тоти (23), Пеле, Йохан Кройф, Уго Санчес (по 21) и Златан Ибрахимович (20) могат да се похвалят със същото нещо.

Иначе точни за Юве бяха още Федерико Киеза и Пауло Дибала, а Марвин Зегелар се разписа за гостите. С успеха шампионите събраха 27 точки и се изкачиха на 5-то място. В сряда "бианконерите" гостуват на лидера Милан (37 т.) и ще гонят задължителна победа на "Сан Сиро". Удинезе остава на 13-та позиция с 15 т. 


Данило смени наказания Хуан Куадрадо отдясно на защитата. В атаката започнаха голямата звезда Кристиано Роналдо и Пауло Дибала, който зае мястото на получилия мускулна контузия вчера Алваро Мората. В центъра на терена Андреа Пирло заложи на изгряващата звезда Уестън Маккени и Родриго Бентанкур.

Роберто Перейра се изправи срещу бившия си отбор, в атака за гостите действаха Кевин Лазаня и Игнасио Пусето. В халфовата линия треньорът Лука Готи заложи на Родриго де Пол, който е свързван за трансфер в Юве, Интер, Милан и Рома.

Юве наложи натиск още от самото начало и удар на Кристиано Роналдо след самостоятелен рейд излезе в аут. После Аарън Рамзи засече от движение във вратарското поле, но Хуан Мусо изби инстинктивно с една ръка пред невярващия поглед на уелския национал.

В 10-ата минута Родриго Де Пол направи двойно подаване с Кевин Лазаня и разстреля Войсчех Счесни. Но ВАР отмени гола, защото при поемането на топката аржентинецът игра с ръка. Така се стигна до 31-ата минута, когато шампионите поведоха. Де Пол сбърка с изнасянето, топката стигна до Роналдо, който направи страхотен рейд и стреля с левия крак в далечния ъгъл на Мусо за 1:0!

В 49-ата минута Юве удвои преднината си. Кристиано с фантастично подаване изведе Федерико Киеза, който изпревари вратаря и отблизо покачи на 2:0! Малко след това и Рамзи се разписа, но голът беше отменен за засада.

Удинезе можеше да се върне в мача в 57-ата минута, когато Йенс Ларсен засече с глава, но гредата спаси Юве. В 70-ата минута Роналдо беше намерен непокрит в наказателното поле от Родриго Бентанкур и покачи на 3:0 с шут в долния десен ъгъл!

По-късно и Марвин Зегелар уцели гредата. В края Марвин Зегелар вкара почетното попадение за гостите, а в 94-ата минута Пауло Дибала оформи крайното 4:1.  

Ювентус – Удинезе 4:1

Голмайстори: 1:0 Роналдо (31), 2:0 Киеза (49), 3:0 Роналдо (70), 3:1 Зегелар (90), 4:1 Дибала (90+4)

Ювентус: Счесни; Сандро (83-Фработа), Бонучи (83-Киелини), Де Лихт, Данило; Бентанкур, Макени (65-Артур); Рамзи (74-Кулушевски), Киеза (74-Бернардески); Роналдо, Дибала
Треньор: Андреа Пирло 

Удинезе: Мусо, Де Майо (65-Молина), Загелар, Ларсен, Самир, Бонифаци, Перейра (74-Мандрагора), Де Пол, Уолъс (81-Макенго), Лазаня (74-Нестеровски), Пусето (46-Форестиери)
Треньор: Лука Готи

Торино, ст.: "Алианц Стейдиъм"
Съдия: Пиеро Джакомели 
Жълти картони: Киеза, Маккени, Де Лихт (Ювентус);