Ветераните Джанлуиджи Буфон и Джорджо Киелини ще започнат титуляри за Ювентус в утрешния мач срещу Дженоа от 1/8-финалите за Купата на Италия. Това заяви треньорът на хегемона на Ботуша Андреа Пирло пред клубната телевизия.

В последната 1,5 г. защитникът редовно е преследван от контузии, но сега е напълно готов за игра. "Джорджо тренира от известно време с нас и ще играе. Джиджи също ще е титуляр", заяви Маестрото, който има и доста кадрови проблеми.

Аут заради коронавирус са Алекс Сандро, Матайс де Лихт и Хуан Куадрадо. С контузии са Пауло Дибала, Уестън Маккени и Федерико Киеза. За последните двама има надежда, че ще са готови за неделното дерби с Интер, докато аржентинският национал ще отсъства около 20 дни.

Пирло похвали и представянето на Дженоа под ръководството на новия треньор Давиде Балардини. "Интензивността им при него се промени. Играят по-атакуващо, с повече енергия. Ще бъде труден мач, който искаме да спечелим. В началото хората се държат така, сякаш Купата не ги интересува, но с напредването на турнира, всички му се радват. И за да направим това, трябва да победим Дженоа. Това е важен мач, старт на ново състезание", каза още Пирло.

Юве приема Дженоа утре от 21.45 часа наше време и победителят се определя в една среща.