Треньорът на Ювентус Андреа Пирло разкри, че е научил много за треньорската си кариера от Антонио Конте по време на съвместната им работа в Торино. Утре вечер “Старата госпожа” гостува на Интер, който сега е воден именно от Конте.

“Очаквам да видя агресивен Интер, който иска да диктува темпото, но ние сме Ювентус и искаме да покажем нашия стил на “Сан Сиро”, без напрежение. Не трябва да има страх, въпреки че този мач е много важен. Трябва да играем освободено. Евентуална победа ще ни даде страхотна увереност. Може би в момента двата отбора изповядват различна философия, но е ясно, че ще се борят до края за победата”, каза Пирло.

Конте бе треньорът, който започна впечатляващата серия от 9 поредни титли на Ювентус, а в основата на тези успехи бе и Андреа Пирло като полузащитник на тима.

“Двамата с Конте имаме две различни личности, заради което може би винаги сме се разбирали добре. Говорихме преди началото на сезона и има страхотно уважение между нас. Той написа историята на Ювентус и аз научих много от него, за което ще му бъда винаги благодарен. Конте бе първият човек, който ме накара да искам да бъда треньор. Той е страхотна личност и страхотен треньор, но утре вечерта край страничната линия ще бъдем опоненти”, каза още Пирло.

Аут за Юве ще бъдат Матайс де Лихт, Алекс Сандро и Хуан Куадрадо, които се възстановяват от Covid-19. Под въпрос за срещата са Уестън Маккени, Аарън Рамзи и Джорджио Киелини.