Треньорът на италианския хегемон Ювентус - Андреа Пирло, беше много разочарован след загубата с 0:2 от Интер в голямото дерби на Ботуша. Шампионите бяха тотално надиграни на "Джузепе Меаца" и можеше да се стигне и до исторически разгром, ако не бяха многобройните пропуски пред Войсчех Счесни.

Маестрото каза, че торинци няма как да играя по-зле и са излезли в сблъсъка със страх. "Още от самото начало излязохме с грешната нагласа. Когато нямаш решимостта да печелиш индивидуалните дуели, положението става трудно. Бяхме уплашени от атакуващата мощ на Интер, затова мислехме само как да се защитаваме. Но дори в това отношение не бяхме достатъчно агресивни. Позволихме на Интер да вземе инициативата, а те са безпощадни в такива ситуации. Индивидуалната класа може да се прояви, само ако преди това си показал нужната агресия и решителност. Ние не направихме това и си личеше. Това е лоша загуба. Нямаше как да играем по-зле. Това бе неочаквано, но трябва да вдигнем глави и да се подготвим за мача за Суперкупата с Наполи в сряда", заяви Пирло.

"Амбициите ни остават същите. Това е грешна стъпка срещу силен съперник, но такива неща се случват. Разочарован съм от отношението. Отбор като Ювентус трябва да дойде тук с определена увереност и амбиция, с желане да вземе инициативата и да поведе мача в определена посока. Но ние бяхме твърде беззъби. Подавахме бавно и го правехме през защитата, вместо през халфовата линия. Исках да създаваме ситуации, в които Киеза да играе един на един или Рамзи да се промъква от задна позиция. Това не стана, защото се движехме твърде бавно и така и не притеснихме играчите на съперника. Бяхме твърде предвидими. Треньорът е първият, който трябва да поеме вината. Ако отборът не е направил това, което трябва, явно не са разбрали какъв е планът. Бяхме дезорганизирани при първия гол, не преследвахме играчите на съперника и бяхме хванати неподготвени. След това стана доста по-трудно", добави Пирло.