Ювентус и Интер завършиха 0:0 в 1/2-финалния реванш за Купата на Италия, игран в Торино и така шампионите се класираха за решаващия мач с общ резултат 2:1.

"Нерадзурите" бяха доста по-активния отбор в предни позиции, но опасните положения бяха за домакините. Най-чистите се откриха пред Кристиано Роналдо, но на три пъти Самир Ханданович отчая звездата с чудесни намеси.

В крайна сметка това не се оказа фатално за "Старата госпожа". На финала Юве ще срещне победителя между Аталанта и Наполи. Двата отбора се изправят един срещу друг утре в Бергамо след 0:0 на стадион "Диего Армандо Марадона".


Андреа Пирло спази думата си и от 1-ата минута започнаха легендата Джанлуиджи Буфон и Деян Кулушевски. Шведът игра в предни позиции с Кристиано Роналдо. Хуан Куадрадо се завърна на фланга, зад него действа Данило. Алекс Сандро и Федерико Бернардески играха отляво.

Кристиан Ериксен очаквано зае мястото на наказания Артуро Видал. Титуляри за Интер се завърнаха Ашраф Хакими и Ромелу Лукаку. Двамата пропуснаха първия мач заради санкции. Матео Дармиан беше предпочетен от Антонио Конте вместо опитния Ашли Йънг.

Юве влезе в мача в чудесна форма от 6 поредни победи във всички турнири и преднина от 2:1 от срещата на "Джузепе Меаца" преди седмица. Този резултат накара "нерадзурите" да атакуват мощно още от първия съдийски сигнал и пред Джанлуиджи Буфон беше доста напечено, макар че положенията не бяха чисти. 

Още в 10-ата минута дойде първото интересно положение. След страхотен пробив на Ашраф Хакими, топката се озова в Лаутаро Мартинес. Той не успя да стреля и ритна в петата Федерико Бернардески. Аржентинецът се строполи на земята и от скамейката на Интер скочиха за дузпа. Такава обаче не беше отсъдена. После Матео Дармиан направи неуспешен опит да прехвърли Буфон.

Натискът на Интер продължи да бъде много сериозен и Алекс Сандро имаше големи проблеми отляво. Той беше разминаван от Лукаку и Хакими. Първият гърдираше топката и извеждаше бившия футболист на Реал Мадрид, който нахлуваше опасно.

При поредната подобна ситуация Мартинес се опита да прати топката в тъч от чиста позиция. Малко преди това пък Лукаку засече центриране на Кристиан Ериксен от фаул, но на сантиметри от целта. В 34-ата минута Буфон улови удар на Марсело Брозович.

До края на полувремето се откриха три шанса пред Кристиано Роналдо. Два мощни удара на португалската звезда бяха блокирани, а между тях и Самир Ханданович го спря от гол, след като отрази шута му в близкия ъгъл с крака.

Първият шанс през втората част беше за Интер. Хакими стреля хубаво, но на сантиметри над напречната греда. В 57-ата минута Антонио Конте направи офанзивна смяна, в търсене на обрата. Иван Перишич зае мястото на Дармиан.

Малко след това Родриго Бентанкур за сетен път сбърка при изнасянето пред наказателното поле. От последвалата контра Мартинес се озова сам срещу Буфон, но го фаулира и "Старата госпожа" оцеля. Последва бърза атака за Юве, която завърши с неточен удар на Кристиано.

В 64-ата минута току-що появилият се на терена Уестън Маккени с късо подаване изведе Роналдо сам срещу Ханданович. Опитният вратар обаче внимаваше и с чудена намеса спаси удара на петкратния носител на Златната топка.

В 71-ата минута вратарят на гостите отново отчая Кристиано. Португалецът мина като на парад през няколко съперници и излезе на чиста позиция. Последва бомбено изпълнение в долния ляв ъгъл, но отново опитният страж изби. Малко по-късно Сандро можеше да си вкара автогол след шут на Стефано Сенси, но топката излезе в корнер.

До края Интер хвърли всички сили в атака и в 81-ата минута Хакими стреля от малък ъгъл, но в аут. Веднага след това Андреа Пирло извади Хуан Куадрадо, а в игра се появи Джорджо Киелини. В 86-ата минута Сенси отправи удар, който беше блокиран и мачът завърши 0:0.  

Ювентус – Интер 0:0

Ювентус: Буфон, Данило, Демирал, Де Лихт Сандро, Бентанкур, Рабио, Бернардески (62-Маккени), Кулушевски (87-Киеза), Куадрадо (81-Киелини), Роналдо
Треньор: Андреа Пирло

Интер: Ханданович, Шкриняр, Де Фрай, Бастони (66-Коларов), Хакими, Барела, Брозович, Ериксен (66-Сенси), Дармиан (57-Перишич), Лукаку, Мартинес
Треньор: Антонио Конте

Торино, ст.: "Алианц Стейдиъм"
Съдия: Маурицио Мариани
Жълти картони: Сандро (Ювентус); Дармиан, Перишич, Брозович (Интер)