Норвежката сензация Ерлинг Халанд на два пъти е бил близо до преминаване в италианския хегемон Ювентус, съобщава Tuttosport.

През 2017 г. настоящата звезда на Борусия Дортмунд е посетил тренировъчната база на "Старата госпожа" във Виново. Той даже е изгледал мач на "бианконерите" от трибуните на "Алианц Стейдиъм" с шапка на Юве.

По това време Халанд беше на 17 г. и двукратният шампион на Европа е имал шанса да го вземе само за 4 млн. евро. Но нападателят е избрал да продължи кариерата си в РБ Залцбург, за да има по-големи шансове за титулярно място.

Юве се опита да подпише с голаджията и през януари 2020 г. Тогава агентът му Мино Райола е избрал Дортмунд, за да помогне за развитието на Халанд, който през този сезон има 25 мача във всички турнири, в които е вкарал 27 гола и е направил 7 асистенции.

През 2016 г. Ювентус е имал възможността да вземе и другото най-горещо име на Стария континент – Килиан Мбапе. Тогава нападателят играеше за Монако и клубът е поискал 50 млн. евро за правата му.

Ръководството на "Старата госпожа" обаче е предпочело да вземе Федерико Бернардески от Фиорентина година по-късно срещу 40 млн. евро. По онова време италианецът беше изгряваща звезда, докато Мбапе още юноша.