Верона е на път да спре Ювентус по пътя към поредна титла в Серия А, след като изпусна у дома шампиона на Италия за 1:1. Домакините удариха два пъти гредите и имаха още няколко изгодни положения, с които можеха да остават “Старата госпожа” и без спечелена точка.

А изглеждаше, че всичко протича по плана на Юве. Кристиано Роналдо даде аванс за тима си в 48-та минута с 19-тия си гол в Серия А. В 77-та обаче Антонин Барак изравни, а малко по-късно можеше да направи пълен обрат. Дарко Лазович пък удари греда в 86-та минута. Като прибавим към това и гредата на Давиде Фараони в 7-та минута, изглежда така сякаш домакините могат да съжаляват, че не победиха шампиона на Италия.

Така Юве взе само точка от гостуването в града на Ромео и Жулиета и събра актив от 46 за третата позиция в Серия А. Води Интер с 53, пред Милан с 49. Верона е в златната среда - 9-то място с 35 т.

Ювентус започна силно срещата и още в началните минути Аарън Рамзи опита да даде аванс на гостите, но уелсецът опъна външната страна на мрежата. Кристиано Роналдо също имаше своя ранен шанс, след като проби по дясното крило и стреля. След рикошет в тялото на защитник се получи сериозно напрежение за вратата на Верона, но друг играч на домакините успя да изчисти пред голлинията.

Верона също показа “зъби” и в 7-та минута Шчесни трябваше да дава всичко от себе си, за да спаси опасен удар на Фараони с глава. Халфът на домакините имаше нещастието да види как миг по-късно топката се отби в страничната греда.  

Постепенно темпото на игра спадна и шансовете за гол пред двете врати намаляха. Верона се защитаваше дружно и оставаше малки пространства в своята половина, докато играчите на Ювентус така и не намериха решение за пробиването на здравата защита.

В същото време в края на първата част Лазаня проби към наказателното поле на Юве, но в крайна сметка Шчесни се справи със сложната ситуация и не позволи топката да мине зад него.

Второто полувреме започна по прекрасен начин за Юве и само четири минути след подновяването на играта хората на Андреа Пирло вече водеха в резултата. Киеза свърши черната работа, след като бе изведен в наказателното поле и намери на добра позиция Кристиано Роналдо. Португалецът пък нямаше никакви проблеми и с хубав удар направи 1:0 с 19-тия си гол в Серия А този сезон. Откакто е в Ювентус Кристиано е бил въвлечен в 88 гола в 83 мача.

В 67-та минута Юве бе близо до втори гол, отново след удар на Роналдо. Този път обаче вратарят на домакините Силвестри се намеси и отклони добре насочената топка.

Така се стигна до 77-та минута, когато домакините изравниха. Лазович центрира прекрасно от лявото крило, а Антонин Барак беше изпуснат от защитниците на гостите. Чехът насочи прекрасно с глава топката в обратния ъгъл и хвана в крачка Шчесни - 1:1.

Това не беше всичко. В следващите минути Верона пропусна две положения, с които можеше да обърне резултата. В 83-та минута голмайсторът Барак стреля много опасно от границата на наказателното поле, а топката мина на сантиметри от вратата. Само две минути по-късно Дарко Лазович бе още по-близо. Сърбинът бе изпуснат от защитниците на гостите и стреля повече от опасно, но топката срещна напречната греда.

Верона - Ювентус 1:1 

0:1 Кристиано Роналдо 49’
1:1 Антонин Барак 77’

Верона: Силвестри, Маняни, Гюнтер, Ловато, Фараони (84 - Давидович), Стураро (68 - Виейра), Илич (46 - Велосо), Димарко (52 - Лазович), Барак, Дзакани (84 - Беса), Лазаня

Ювентус: Шчесни, Демирал, Де Лихт, Алекс Сандро, Киеза (86 - Ди Пардо), Бентанкур, Рабио, Бернардески, Рамзи (68 - Маккени), Кулушевски, Роналдо