Треньорът на италианския шампион Ювентус Андреа Пирло остана много разочарован от равенството 1:1 като гост на Верона в среща от 24-ия кръг на Серия "А".

Резултатът драстично намали шансовете на торинци за 10-та поредна титла, след като вече изостават на 7 точки от лидера Интер при равен брой мачове.

Маестрото заяви, че натовареният график, липсата на опит и много кадрови проблеми са пратили "Старата госпожа" в "аварийна ситуация". Снощи Пирло не можеше да използва един куп футболисти, сред които Алваро Мората и Пауло Дибала. На скамейката разполагаше само с Уестън Маккени и юноши.

"Знаехме, че мачът ще е тежък, а равенството със сигурност е разочароващ резултат за нас. Най-трудното беше да поведем и го направихме. За жалост, има малки детайли, които младите футболисти все още не разбират. Това, както и липсата на опит, ни костваха загубените точки", заяви Пирло.

"Когато поведохме, трябваше да сме пределно концентрирани. По-младите сякаш не усетиха, че победата може и да ни се изплъзне. Казах на Кристиано Роналдо и Алекс Сандро да ги навикват, но това не беше достатъчно. Обмислях да преминем към схема с четирима в защита, но нямах добри опции от пейката. След час игра някои от момчетата видимо се умориха, но това беше очаквано", продължи младият спец.

"Когато престанахме да пресираме, за Верона се отвориха повече пространства. Това е отбор, който те принуждава да изразходваш много енергия, а ние играме мачове през три дни и не сме достатъчно свежи. Имахме възможности да вкараме втори гол, но не ги използвахме. Теренът също не беше в идеално състояние. Дали сме зависими от головете на Кристиано? Опитваме се да работим с това, с което разполагаме. на всеки отбор биха липсвали футболисти като Алваро Мората и Пауло Дибала. Намираме се в аварийна ситуация и трябва да работим с наличните играчи", завърши Пирло.