Кристиано Роналдо отговори на изсипалите се критики към него след отпадането на Ювентус от Шампионската лига и изригна с хеттрик за успеха с 3:1 като гост над Каляри. Дни след като закопа съотборниците си срещу Порто в осминафиналите на турнира на богатите португалецът вкара три гола още през първото полувреме, оформяйки 57-мия си хеттрик в кариерата. И то перфектен - с глава, с десния крак и с левия.

Роналдо започна шоуто в 10-та минута, в 25-та удвои резултата от дузпа, а в 32-та добави и трети гол с прекрасно изпълнение с левачката. В 14-та минута обаче като чели CR7 беше пожален от главния рефер, който му показа само жълт картон за грубо влизане с бутоните в главата на стража на домакините. За Каляри пък точен бе Джовани Симеоне в 61-та минута.

С този успех Юве събра актив от 55 точки и е на третото място в класирането, с една по-малко от Милан. Интер е далеч напред с 65 точки и мач повече. Каляри е точно над чертата - на 17-то място с 22 точки, с две повече от 18-тия Торино, който има и два мача по-малко.

Възпитаниците на Андреа Пирло дадоха сигнал още от първите минути на мача, че ще опитат да се реваншират за злощастното отпадане от Порто през седмицата. Още в 10-та минута Ювентус поведе след гол на Кристиано Роналдо. Хуан Куадрадо центрира от ъглов удар, а CR7 беше изпуснат във вратарското поле и с глава насочи топката в мрежата - 1:0.

Малко след това дойде много дискусионно положение в наказателното поле на Каляри. При центриране от лявото крило Роналдо скочи с еленски скок да засече топката, но вместо това стовари крака си в главата на вратаря Алесио Краньо. Реферът с лекота подмина ситуацията, въпреки че Краньо бе с разцепена уста и не пожела да разгледа ситуацията с ВАР. Кристиано пък с усмивка прие наказанието си…жълт картон.

В 25-та минута португалецът на практика реши всичко с втори гол за Ювентус. При една бърза контраатака Федерико Киеза изведе Кристиано в наказателното поле, чукна топката покрай Краньо и падна, след като усети контакт. Нападателят стреля мощно от отсъдената дузпа и покачи на 2:0.

В 32-та минута Роналдо вкара и трети гол. Топката отново бе доставена от Криеза, последва финт и мощен удар по диагонала с левия крак. Резултатът бе ясен - гол и 3:0 за Ювентус. Роналдо пък отпразнува гола с жест, сякаш искайки да каже на критиците си: “не ви чувам”. Това бе 23-ти гол за нападателят в Серия А този сезон, а след него в листата на топ реализаторите са Ромелу Лукаку (19) и Луис Муриел (16).

След почивката “Старата госпожа” снижи оборотите и домакините имаха няколко изгодни ситуации. В 51-та минута Куадрадо действа нескопосано в наказателното си поле и игра с ръка, но дузпа не бе отсъдена. Десет минути по-късно Джовани Симеоне намали резултата, след като получи хубаво подаване от крилото от Габриеле Дзапа и реализира хладнокръвно.

Малко след това домакините имаха претенции за още една дузпа, след като Жоао Педро падна в наказателното поле след единобоство с Адриен Рабио. Телевизионните повторения обаче показаха, че нарушение по-скоро няма.

До края на срещата домакините пропуснаха още две изгодни ситуации, а в 94-та минута Кристиано Роналдо направи фрапантен пропуск. Португалецът бе изведен сам срещу Краньо, но не успя да го преодолее.

Каляри - Ювентус 1:3
0:1 Кристиано Роналдо 10’
0:2 Кристиано Роналдо 25’-д
0:3 Кристиано Роналдо 32’
1:3 Джовани Симеоне 61’

Каляри: Краньо, Чипители (69 - Клаван), Годин, Ругани (80 - Перейро), Нандес, Марин, Дънкан (81 - Калабречи), Наинголан, Дзапа (69 - Асамоа), Симеоне (80 - Чери), Педро

Ювентус: Шчесни, Алекс Сандро (34 - Бернардески), Киелини (70 - Бонучи), Де Лихт, Куадрадо (83 - Фработа), Киеза (83 - Артур), Рабио, Данило, Кулушевски, Мората (70 - Маккени), Роналдо