Легендата Джанлуиджи Буфон е пред отказване от футбола. Вратарят на „Ювентус“ не е доволен от статута си на резерва в Торино. Желанието на 43-годиншия световен шампион е да играе редовно. Според „Тутоспорт“, издание, близко до „старата госпожа“, стражът има вариант, ако реши да спре с футбола през лятото.

Италианската футболна федерация е в готовност да предложи работа на Буфон, свързана с националния отбор, пише "Труд". Наскоро в щаба на селекционера Роберто Манчини влезе Даниеле Де Роси, друг шампион с „адзурите“ от Мондиал 2006. Самият Буфон пък се отказа от „скуадра адзура“ през 2017 година след фиаското в баража с Швеция за Мондиал 2018.

Самото желание на ветерана сега е да играе поне още година, въпреки че в началото на месеца той самият призна в интервю, че е способен да продължи до 2023 година. По информация на „Гадзета дело Спорт“, вратарят гледа по-скъро към чужбина, а ситуацията следи „Порто“. През настоящата кампания стражът има 10 изиграни мача във всички турнири, оставайки подгласник на Войчех Шчесни. Буфон има само един сезон извън Апенините, след като през 2018/19 премина в ПСЖ.

Според пресата в Италия, шампионът „Ювентус“ вече мисли за заместник на своята легенда. Спрягани за мястото на Буфон в Торино са Емил Аудеро от „Сампдория“, както и Матиа Перин, играещ под наем в „Дженоа“.