Бившият халф на Ювентус – Масимо Мауро, призова клубът да се раздели с голямата си звезда Кристиано Роналдо.

Името на петкратния носител на Златната топка отново е във всички заглавия, след като се появиха информации, че е беснял в съблекалнята след победата с 3:1 над Дженоа и ударил стената с юмрук. Португалецът има договор със "Старата госпожа" до лятото на 2022 година, а името му е свързвано с Манчестър Юнайтед и ПСЖ.

"Роналдо никога не е бил лидер в отборите, в които е играл, и никога няма да бъде такъв. За него личната статистика е по-важна, отколкото победата. Кристиано не дърпа своите съотборници напред. Вместо това винаги иска от тях да му подават топката, за да бележи голове. Той е голям индивидуалист, а не отборен играч", каза Мауро в интервю за La Gazzetta dello Sport.

"На индивидуално ниво Роналдо се представя добре, защото вкарва много голове. Не може да се каже, че не отговаря на очакванията. Също така е огромен по отношение на маркетинга. От гледна точка на спортните резултати обаче Ювентус не се справя по-добре в сравнение с периода преди неговото идване. Тимът дори е по-зле в Шампионската лига сега, отколкото преди. Ето защо най-добре е двете страни да се разделят. Роналдо може да започне нов етап на друго място, а Юве ще се освободи от огромна финансова тежест", добави 58-годишният Мауро, който е носил "черно-белия" екип между 1985 и 1989 г. а през 1986 г. става и шампион на Италия.