Аталанта попари Ювентус с късен гол и спечели битката за топ 4 в италианската Серия А.

Единственото попадение на стадиона в Бергамо, което се оказа с цената на успеха, бе дело на резервата Руслан Малиновски в 87-ата минута.

Двубоят предложи динамичен футбол през всичките 90 минути, но до самия край на срещата нещата отиваха към нулево равенство.

Големият отсъстващ за "бианконерите" днес бе звездата на отбора Кристиано Роналдо, а неговата липса се усети в предни позиции, където футболистите на Андреа Пирло имаха проблем в завършващата фаза.

Аталанта продължава впечатляващата си серия на домашната сцена и записа 9-а победа в последните си 10 мача. Освен това бергамаските постигнаха първи шампионатен успех над този съперник от 20 години насам.

По този начин отборът, воден от Джанпиеро Гасперини, изпревари "старата госпожа" в класирането и вече заема 3-ото място с 64 точки. Ювентус остава временно четвърти с 62 пункта.


Двубоят започна с непрестанни атаки към двете врати, но отборите така и не стигаха до нещо по-опасно в първия четвърт час игра.

Домакините бяха близо до това да открият резултата в 24-ата минута. Муриел и Песина добре взаимодействаха помежду си, а последният се озова на добра стрелкова позиция. Италианецът нанесе удар от наказателното поле, но след рикошет топката излезе в корнер.

10 по-късно пред Ювентус се откри добра възможност да удари по амбициите на бергамаските. Мората се възползва от грешка в защитата, дошла от Меле, и се опита технично да прехвърли Пиерлуиджи Голини, но малко пред голлинията кълбото бе изчистено от Джимсити.

Футболистите на Андреа Пирло опитаха да притиснат съперника до края на първата част, но опитите им не бяха увенчани с успех.

Равностойната игра между двата отбора се пренесе и след почивката, а първата по-интересна ситуация бе пред вратата на гостите.

Луис Муриел получи топката на фланга и нанесе хубав удар от границата на наказателното поле, който за негово нещастие профуча над целта.

"Бианконерите" отговориха с опасно изпълнение на фаул от Дибала, който опита нещо средно между изстрел и центриране, но и този път кълбото не попадна в рамките на вратата.

В 70-ата минута Иличич предостави страхотна топка на Дуван Сапата, който се извиси над Данило, но ударът му с глава мина на сантиметри от вратата на "старата госпожа".

4 минути преди края на редовното време късметът се усмихна на домакините. Влезлият като резерва за бергамаските Руслан Малиновски се превърна в герой за своя тим.

Украинецът стреля от далечно разстояние, а след щастлив рикошет в противников играч топката влетя в мрежата на Шчесни, с което подпечата победата.

Аталанта – Ювентус 1:0

Голмайстори:

1:0 – Малиновски 87‘

Аталанта: Голини, Толой, Паломино, Джимсити, Меле (Малиновски – 72‘), Де Роон, Фройлер, Госенс, Песина (Пашалич – 46‘), Муриел (Иличич – 68‘), Сапата

Ювентус: Шчесни, Куадрадо, Де Лихт, Киелини, Сандро, МакКени (Артур – 77‘), Бентанкур, Рабио, Киеза (Данило – 58‘), Дибала (Кулушевски – 68‘), Мората