Един от идеолозите и основателите на Европейската Суперлига - Андреа Аниели, призна, че проектът няма как да продължи в отсъствието на шестте клуба от Висшата лига.

"Манчестър Сити", "Манчестър Юнайтед", "Ливърпул", "Челси", "Арсенал" и "Тотнъм" се оттеглиха от Суперлигата, въпреки че 48 часа преди това бяха потвърдили участието си.

Босът на "Ювентус" Аниели вече призна поражението.

“С оглед на събитията, няма как Суперлигата да се случи. Всичко приключи”, каза Аниели пред агенция “Ройтерс”. Въпреки това той продължава да смята, че в европейския клубен футбол е необходима промяна.

“Все пак оставам убеден в красотата на този проект. Но той вече няма как да бъде осъществен. Не е на дневен ред”, добавя той и споделя още, че след обявяването на Суперлигата в нощта на неделя срещу понеделник, доста клубове се се свързали с него, искайки да участват. 

По думите му политиката също има своето участие - посредством шестте отказали се британски отбора. Според Аниели те са били под натиск от правителството и Борис Джонсън, които са видели заплаха спрямо Премиър лийг, както и Брекзит и цялата “британска политическа схема”.

“Не мисля, че има други методи за осъществяването на нещо толкова голямо. Ако искате разрешение от другите, не мисля, че може да направим нещо подобно. Но контактите са налице. Отношенията се променят с времето и съм сигурен, че дадени хора са отворени за дискусия”, завърши италианецът.