Уволнението на Макс Алегри от треньорския пост в Ювентус е най-голямата грешка на клуба в последните години. Това заяви бившият защитник на "бианконерите" Патрис Евра, който работи с тактика от Ливорно и по време на целия си престой в Торино.

Под негово ръководство французинът спечели два златни дубъла в Италия и игра финал в Шампионска лига, загубен с 1:3 от Барселона. 

"Желая успех на Андреа Пирло като треньор, той ми е приятел и дано остане колкото може по-дълго начело на Ювентус. Въпреки това смятам, че уволнението на Алегри беше грешка. Той е умен треньор, но беше критикуван дори когато печелеше титли и водеше отбора до финал в Шампионската лига". 

"Просто всички гледаха на него като на човек на Милан, а той и до сега обича Ювентус. Разочарован съм от проекта за Суперлигата, но ми се иска всички коментатори, фенове, бивши и настоящи играчи, да вложат същата енергия и в борбата с расизма или спасението на планетата. Когато сме единни, можем да постигнем велики неща", казва Евра.

Той добави, че Интер ще спечели титлата на Италия този сезон. "На "Джузепе Меаца" привлякоха много бивши кадри на Ювентус. Антонио Конте е извънземен треньор, а Джузепе Марота правеше чудеса в Юве, привличайки велики играчи", каза още Евра.