Ювентус изкова изключително ценен успех с 2:1 в гостуването си на Удинезе в деня, в който официално бе детрониран като шампион на Италия. Грандът от Торино, който спечели Скудетото във всеки от последните 9 сезона, по-рано днес загуби короната си за сметка на Интер.

Тимът на Андреа Пирло изигра слаб мач, но след два гола след 83-та минута взе ценните три точки. Кристиано Роналдо отново бе герой за "Старата госпожа", след като реализира дузпа в 83-та минута, а в 90-та вкара и втори гол. За домакините в 10-та минута гол вкара Науел Молина.

С този успех Ювентус се възползва от издънките на конкурентите си в битката за Топ 4 и се изкачи на третото място с 69 точки. Толкова имат и вторият Наполи, и четвъртият Милан. Четири кръга до края на сезона обаче борбата за място в Шампионската лига ще бъде ожесточена и в нея влизат още Наполи (67) и Лацио (64). Удинезе пък е в златната среда на таблицата - 11-та позиция с 39 т.

Удинезе започна добре срещата и още в шестата минута Йенс Ларсен пробва късмета си с удар, който не предизвика особени усилия от Шчесни. Малко след това обаче домакините поведоха. Удинезе изпълни бързо свободен удар и хвана неподготвени защитниците на гостите. Науел Молина изскочи сам срещу Шчесни и с мощен удар по диагонала успя да реализира за 1:0.

Юве така и не успя да покаже стила си и опита да изравни чак в 27-та минута, когато удар на Родриго Бентанкур се отклони от тялото на защитник, но топката мина встрани от вратата. При последвалото изпълнение на ъглов удар Уестън Маккени засече центрирането с глава, а стражът на домакините Скуфет изгледа само как топката мина покрай вратата му.

До края на първото полувреме торинци опитаха с центрирания в наказателното поле да изравнят, но Де Лихт и Роналдо нямаха късмет.

През второто полувреме Ювентус така и не намери играта си и като цяло положенията пред двете врати липсваха. Арслан и Ларсен стреляха неточно, а в 59-та минута шут на Роналдо не затрудни Скуфет.

В 81-та минута Роналдо опита късмета си и с удар от фаул, прати топката в стената, където Родриго Де Паул игра с ръка и реферът посочи бялата точка. Кристиано стреля хладнокръвно от бялата точка и направи 1:1.

Така се стигна до 89-та минута, когато Роналдо реши всичко в мача. Адриен Рабио центрира перфектно от лявото крило, Кристиано бе изпуснат на далечната греда и с глава мушна топката в мрежата - 2:1 за Юве. Това бе 27-ми гол на Роналдо в Серия А този сезон и е далеч пред конкурентите си за голмайсторския приз - Ромелу Лукаку (21), Луис Муриел (19), Чиро Имобиле (19), Душан Влахович (19) и Сими (19).

Удинезе - Ювентус 1:2
1:0 Науел Молина 10’
1:1 Кристиано Роналдо 83’-д
1:2 Кристиано Роналдо 89'

Удинезе: Скуфет, Бекао, Нуйтинк (90 - Ауеян), Бонифаци (84 - Самир), Молина, Де Паул, Уолъс, Арслан (72 - Форестиери), Ларсен, Перейра, Окака Чука

Ювентус: Шчесни, Данило, Бонучи, Де Лихт, Сандро, Куадрадо (84 - Андраде), Бентанкур, Маккени (84 - Рабио), Бернардески (59 - Кулушевски), Дибала (66 - Мората), Роналдо