Негодуванието срещу Кристиано Роналдо в съблекалнята на Ювентус е достигнало кулминацията си, твърди La Gazzetta dello Sport. Според авторитетното издание, търпението на останалите звезди на "бианконерите" се е изчерпало заради специалното отношение към португалеца от страна на ръководството. Почти никой не комуникира с него и Роналдо е изолиран.

Чашата е преляла в понеделник, когато Кристиано е пропуснал тренировката на тима, за да си купи Ferrari Monza за над 1,5 милиона евро, информира webcafe.bg. Той е бил придружаван от президента на клуба Андреа Аниели и председателя и изпълнителен директор на компанията Exor Джон Елкан.

Това изключително много е подразнило останалите, които са провеждали занимание след тежката загуба с 0:3 от Милан у дома в неделя, която остави клуба извън топ 4 в таблицата на Серия "А". А освен всичко друго, Роналдо бе и един от най-слабите на терена срещу "росонерите". Някои италианските медии твърдят, че това е най-посредственият му мач, откакто е дошъл на Ботуша.

Ако Ювентус не успее да се пребори за място в Шампионската лига, суперзвездата на световния футбол почти сигурно ще напусне Торино, което ще облекчи клуба от астрономическата му заплата.

Кристиано има още година от договора си със "старата госпожа", но финансовите щети, причинени от пандемията, и липсата на свежи постъпления от Шампионската лига, ще направят оставането му на "Алианц" невъзможно.

Заинтересовани страни, както може и да се предполага, не липсват. Манчестър Юнайтед, Пари Сен Жермен и дори първият му професионален клуб Спортинг Лисабон са сред спряганите имена. Кристиано е на 36, но все още е в изумителна форма.

След поражението от Милан, Юве победи Сасуоло с 3:1 като гост в междинния кръг на Калчото, а едно от попаденията бе дело на португалския национал. Така той вече има 100 за клуба в 131 мача. Постижението му е рекордно в историята на Юве, тъй като никой никога не бе достигал кота 100 за толкова малко мачове.

Отделно, той е първият с над 100 гола в три елитни първенства - Висшата лига, Примера и Серия "А". Това обаче не е достатъчно, за да бъде уважаван в съблекалнята на Юве.