Легендарният вратар Джанлуиджи Буфон, който ще напусне Ювентус след края на сезона, получи необичайно предложение за договор от петодивизионния португалски футболен клуб Беленензеш. 

"Разбрахме, че търсите ново предизвикателство и сте готов да изслушате "луди и предизвикателни" предложения. Затова решихме да ви дадем нещо неустоимо - какво ще кажете за преместване в Лисабон и да ни помогнете бързо да се върнем на мястото си в португалския футбол, в Първа лига? Ние сме смирени, реалистични и честни".

"Искаме да ви предложим не пари, а възможност да свържете името си с друго предизвикателство, което само живите легенди като вас, с чувство за възможност, могат да приемат. Вече заемате видно място в историята на футбола, но тук можете да изкачите Олимп", обявиха от отбора.

"Определено ще включим в договора годишен пропуск до Музея на изкуството, архитектурата и технологиите и един семеен билет на седмица за посещение на Музея на автобусите, Паметника на откритието, Кулата Белем и Манастира Жеронимуш. Последните два се намират под закрилата на ЮНЕСКО като паметник от световното културно наследство на човечеството".

"Договорът ще включва и седмичен пакет от най-популярните португалски сладки, на които със сигурност можете да се насладите, без да променяте диетата си. Всичко е на пешеходно разстояние от стадион "Рестело". На него ще имате лична ложа за вашето семейство" се казва още в изявление на официалния сайт на клуба.

Беленензеш е един от най-старите клубове в Португалия, но се раздели с Беленензеш САД през 2018 година заради спор, изпадна в несъстоятелност и беше принуден да започне отново от дъното на португалската футболна пирамида. Клубът има една титла и три купи на Португалия в историята си.