Президентът на УЕФА Александър Чеферин не изключи възможността отборите на Реал Мадрид, Барселона и Ювентус да бъдат изхвърлени от Шампионска лига за две години.

Трите клуба са единствените, които останаха от първоначалните 12 основатели в проекта за Суперлигата. Това предизвика разследване и Дисциплинарната комисия на УЕФА ще предприеме действия, като е възможно трите клуба да бъдат извадени от европейските клубни турнири или да бъдат сериозно санкционирани.

"Нашата дисциплинарна комисия е независима, така че когато започнат да работят по даден случай, не мога да коментирам“, коментира Чеферин пред „Sky Sport Italia“.

"Не мога да кажа кога и какви ще бъдат санкциите. Това, което намирам за наистина странно е, че те все още са част от тази Суперлига, заявявайки желанието си да играят, но след това изпращат писмо с молба да играят в Шампионска лига. Не може да играете в Шампионска лига и да бъдете в Суперлигата. Не разбирам какво се опитват да направят тук", каза Чеферин, цитиран от БНР.

В последното си изявление Ювентус, Реал Мадрид и Барселона призоваха за диалог и за намиране на общ път напред.

"Няма диалог с тях. Всичко, което правят, е да изпращат официални писма до УЕФА, а останалите девет клуба са напуснали. Трябваше да ни се обадят, за да организираме среща, но това не се случи. Странен подход. Не искам да коментирам какво може да се случи, защото нашата комисия е независима и ще вземе решенията“, завърши Чеферин.