Ювентус започна с голяма издънка ерата си без Кристиано Роналдо, който се завърна в Манчестър Юнайтед.

"Бианконерите" загубиха с 0:1 от новака в Серия "А" Емполи насред Торино. Успехът за гостите донесе Леонардо Манкузо с гол в средата на първото полувреме.

Хората на Макс Алегри изиграха безобразно слаб мач и остават едва с една точка след първите два кръга на калчото. А след паузата за национални отбори предстои гостуване на Наполи.

От своя страна Емполи записа първа победа след завръщането си в елита, първа в историята си като гост на Юве и има 3 т.  


Атаката на Юве поведоха Пауло Дибала и Федерико Киеза, зад тях действа Уестън Маккени в схема 4-3-1-2. Данило беше поставен пред защитата, докато Хуан Куадрадо отново беше краен защитник. Мануел Локатели, Деян Кулушевски и Алваро Мората седнаха на пейката. Емполи започна в схема 4-3-1-2. Патрик Кутроне и Леонардо Манкузо бяха нападатели, плътно зад тях игра Недим Байрами.

Юве започна мача вихрено и още в самото начало пробив на Федерико Киеза завърши с мощен удар в близкия ъгъл, който Гулиелмо Викарио изби. После гостите се затрудняваха с пресата на торинци и трудно изнасяха топката. В 12-ата минута Киеза отново беше под светлината на прожекторите. С чудесен самостоятелен рейд от центъра, той преодоля половината отбор на Емполи и стреля към долния десен ъгъл, но Викарио успя да избие с върха на пръстите си.

Противно на логиката Емполи поведе в 21-ата минута. След страхотна атака отляво, Недим Байрами шутира, получи се рикошет и топката попадна в Леонардо Манкузо. Той се завъртя и от вратарското поле прониза Войсчех Счесни за 1:0! Юве отговори чрез Киеза, но отново Викарио го отказа. В средата на полувремето хубаво изпълнение на Патрик Кутроне излезе в аут.

В самия край на полувремето Киеза едва не си вкара автогол с глава, след като Счесни едва изби в корнер. На почивката Макс Алегри взе мерки и пусна в игра Алваро Мората за сметка на Уестън Маккени. Втората част започна с няколко опасности пред Счесни, а Юве така и не можеше да създаде опасно положение.

В 65-ата минута Викарио изби удар и на Хуан Куадрадо, после резервата Мануел Локатели засече отблизо в аут. Той пропусна да изравни и дълбоко в добавеното време. Но Юве така и не показа идея в предни позиции за цял мач и допусна изненадваща, но заслужена загуба.

Ювентус – Емполи 0:1

Голмайстор: 0:1 Манкузо (21)

Ювентус: Счесни, Сандро, Бонучи, Де Лихт, Данило, Маккени (46-Мората), Рабио (55-Бернардески), Бентанкур (66-Локатели), Киеза (66-Кулушевски), Куадрадо (82-Де Шилио), Дибала
Треньор: Макс Алегри

Емполи: Викарио, Стоянович, Исмайли, Луперто, Маркица, Хаас, Ричи, Бандинели (80-Зурковски), Байрами (69-Щулац), Манкузо (73-Пинамонти), Кутроне (80-Хендерсон)
Треньор: Аурелио Андреацоли

Торино, ст.: "Алианц Стейдиъм"
Съдия: Давиде Герсини
Жълти картони: Бернардески, Данило (Ювентус); Стоянович, Кутроне, Исмаийли (Емполи)